23948sdkhjf

Tredje storordre på tre måneder hos Carsoe

Grønlandske Qaleralik, der er delvist ejet af Royal Greenland, har valgt Carsoe til at levere en komplet fabrik til rejer, hellefisk og torsk på deres nye trawler.

Fabrikken håndterer hele processen fra frisk fangst til forarbejdning, sortering og nedfrysning af de færdige produkter, der sikkert bliver transporteret til opbevaring i lastrummet.

Det nye skib er det fjerde i en serie på fire. Alle fire er udstyret med en Carsoe-fabrik og bygget på Astilleros Murueta Shipyard i Bilbao. Af de første tre skibe ejes to af Royal Greenland. Det tredje ejes af Ice Trawl.

En fabrik med tre linjer

Den indbyggede fabrik er designet med tre linjer: En til hellefisk, en til torsk og en til rejer. De tre forarbejdningslinjer mødes ved frysesektionen, hvor den forarbejdede fangst fryses, inden den bliver sendt videre til automatisk sortering og palletering i pakningssektionen. Her sorteres og palleteres produkterne efter art.

Den lagdelte indpakning sørger for sikker opbevaring af fangsten til søs. Når fangsten er palleteret, transporterer elevatorer fangsten til lastrummet. Dette fuldautomatiske håndteringssystem fra Carsoe optimerer processerne ombord og kræver mindre arbejdskraft i lastrummet.

Flere forskellige frysemuligheder

Med en kombineret frysekapacitet på 80 tons per døgn har den nye trawler en meget effektiv fryseropsætning. To automatiske pladefrysere, to komplette IQF-frysetunneller og fire vertikale frysere er designet til at sikre effektiv og højkapacitetsfrysning ombord.

Dette betyder, at fabriksfartøjet kan behandle og fryse mere gods per tur, og dermed hurtigt opfylde deres kvoter. Alle tre typer frysere er designet, produceret og installeret af Carsoe.

Fartøjet skal leveres i oktober 2022 og skal fiske i farvandene omkring Grønland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095