23948sdkhjf

KM Rustfri stødte på udfordringer: Det er alt det udenom robotterne, der koster kræfter

En ting er at købe robotterne, men hos KM Rustfri kniber det med tiden til at få lavet alle de hjælpeværktøjer, der skal til

Virksomheden KM Rustfri arbejder meget med automatisering og robotter, og ser en god forretning i det. Men tiden er en begrænsning i forhold til at få installeret robotterne, fortæller adm. direktør Peter Skelkjær.

- Vi har faktisk flere robotter liggende klar til brug. Men vi har ikke tid nok til at lave alle de hjælpeværktøjer, der skal til for at robotten kan udføre et arbejde.

I KM Rustfris tilfælde handler det om fittings, rør, der bliver bukket i mange forskellige former og størrelser. Rørenes indre diameter bliver kalibreret ved at en stålkugle bliver presset igennem røret. Stålkuglen skal derefter samles op og placeres øverst i det næste rør.

KM Rustfri, der ligger ved Skive, har fået indrettet de to første arbejdsstationer med robotter fra Kassow, og det fungerer udmærket.

Men hver arbejdsstation kræver nye gribere til robotten og nye værktøjer til pressen, fordi de værktøjer skal modificeres, så robotten kan komme helt hen til emnet. Der er tale om et stort antal nye værktøjer til hver ny arbejdsstation.

- Det kan koste mellem 50.000 og 250.000 kroner at lave alle værktøjer om. Det er sådan set ikke robotten, der er den store investering, men det er alt det udenom, siger Peter Skelkjær.

Kompetencer in-house

En anden vigtig faktor for at få robotter og automation til at fungere er, at man har nogle medarbejdere med robot-kompetencer.

KM Rustfri er begunstiget af at have en produktionsingeniør, Esben Jakobsen, som har stor viden om robotter, og som programmerer, designer værktøjer og udfører risikovurderinger.

- Hvis vi ikke havde Esben, så fik vi svært ved at lave mange af de investeringer i automation. Det ville blive dyrt, hvis vi hver gang skulle ud og have fat i et automationshus. Esben har lært vores processer og kende, og han kan få tingene til at spille sammen, siger Peter Skelkjær.

- Men der er grænser for, hvor meget Esben kan nå, og det er vi lidt begrænset af i øjeblikket, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Solidworks-forhandler på opkøb
Kåre er klar til at erobre verden med sin vaskerobot
Hastigt voksende automationsfirma udvider igen
Tre virksomheder nomineret til Dira Teknologiprisen
Maskinfabrik høster frugterne efter barskt coronaår
Vestas lander rekordordre
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109