23948sdkhjf

SAGEN KORT: Hvidvaskning for 200 mio. kr. i industrien

Ny stor sag om hvidvask ruller i dansk erhvervsliv og har tråde til metalindustrien.

Her er SAGEN KORT FORTALT:

/Politiet foretog onsdag den 17. marts 2021 ransagninger på 13 forskellige adresser på Sjælland, i Jylland og i Tyskland i en sag om formodet hvidvask af over 200 millioner kroner.

/Seks personer blev anholdt i forbindelse med de omfattende ransagninger og sigtet for hvidvask af særlig grov beskaffenhed

/Anholdelserne blev foretaget af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), som oplyser, at sagen er blevet efterforsket i samarbejde mellem SØIK og Særlig Efterforskning Øst, der deltog i aktionen den 17. marts assisteret af politistyrker fra Sydøstjyllands Politi og Særlig Efterforskning Vest.

/Ifølge sigtelsen i sagen er de seks anholdte mistænkt for at have lavet et set-up med udstedelse af fiktive fakturaer for levering af arbejdskraft, varer eller ydelser til flere hundrede danske virksomheder med det formål, at virksomhederne kunne anvende fakturaerne til at få hvidvasket penge.

/SØIK formoder, at der gennem set-uppet er hvidvasket mere end 200 millioner kroner, som er ført videre til konti i mere end 35 forskellige lande.

/Der er ved aktionen sket ransagning hos både virksomheder og enkeltpersoner. De seks mænd er ifølge politiet alle er danske statsborgere, blev anholdt i Billund, Kolding, København, Greve, Jyllinge og Tyskland.

/Samlet er der ifølge politiet beslaglagt omkring 450.000 kroner i kontanter samt en række værdifulde ure og smykker samt omkring en million kroner på en af de mistænktes konto.

/Alle seks anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding og blev efterfølgende varetægtsfængslet frem til 15. april.

/De sigtede nægter sig skyldige.

/Den 14. april blev de sigtede ved retten i Kolding varetægtsfængslet.

/De sigtede er lige nu varetægtsfængslet til 9. juni.

Artiklen er en del af temaet Hvidvaskning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063