23948sdkhjf

Komposit-producent gør klar til digitalisering: Vi skal ikke have noget affald overhovedet

Kompositvirksomheden i Vejle fylder 100 år dette forår. Men virksomheden og dens 140 medarbejdere er ikke desto mindre på vej ind i ny tid.

Firmaet, som blev grundlagt af Valdemar Leth Christiansen i 1921 og som siden starten har produceret kompositmateriale, har kigget frem mod 2050 i projektet "Fremtiden Nu" og fundet nye pejlemærker.

Nogle af de vigtigste konklusioner er, at Elektro-Isola skal tage kraftigere fat på digitalisering og robotter. Der skal gøres en indsats for at finde den rigtige arbejdskraft fremover, og så skal der gøres noget ved affaldet fra produktionen.

- Vi skal ikke have noget affald overhovedet, zero waste. Vi skal finde nogle løsninger på det, siger adm. direktør Stig Krogh Pedersen.

Alt for meget bliver brændt

I produktionshallen viser han alle former for afskårne hjørner og kanter.

- Vi kører alt for mange tons væk til forbrænding, men vi kigger efter at lave et nyt produkt ud af resterne. Vi har haft fokus på det et stykke tid, og vi har nedbragt spildet noget, siger Stig Krogh Pedersen.

Elektro-Isola producerer komposit med henholdsvis glasfiber, bomuld og papir, som fibermateriale. Fra starten i 1921 har der været produceret el-isolerende emner blandt andet til transformere. Det bliver der stadig i 2021, men i dag bliver der også lavet kompositter til andre formål, hvor man har brug for emner i et stærkt materiale.

Digitalisering

En anden ting, som Elektro-Isola har lært af fremtidsprojektet er at der skal mere tryk på digitaliseringen af virksomheden.

- Vi har givet den en ordentlig skalle med digitalisering. Vi har fået etableret nogle digitale mødemuligheder, for vi har kunder i hele verden. Vi har lavet en helt ny hjemmeside, og vi har lavet en ny afdeling, forretningsudvikling, som beskæftiger sig med det digitale, siger Stig Krogh Pedersen. Han startede som adm. direktør i maj sidste år og kom selv med input til det digitale fra sit tidligere job hos Fiberline i Middelfart.

Uddannelse

Fremtiden Nu-projektet, som er projekt fra Dansk Design Center i samarbejde med Dansk Industri, har også fået virksomheden til at sætte fokus på uddannelse.

- Vi skal have nogle medarbejdere med digitale kompetencer og med kompetencer inden for robotter. Vi bliver nødt til at arbejde tæt sammen med uddannelsesinstitutioner. Vi skal sikre os, at vi i fremtiden kan tiltrække de rigtige kompetencer. Det gælder alle de faglige uddannelser og de teoretiske uddannelser. Vi tænker også i at få en erhvervs phd. til et udviklingsprojekt, siger Stig Krogh Pedersen.

Behovet for at tænke i nye medarbejdere er også til stede, for mere end en fjerdedel af medarbejderne i virksomheden er over 60 år.

En anden vigtig udvikling hos Elektro-Isola er, at hele virksomheden er begyndt på Lean-inspirerede daglige møder. Her gøres der status over, om dagens produktionsmål og dagens kvalitetsmål er nået.

Artiklen er en del af temaet Topchef i tale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141