23948sdkhjf

Politiet: Ukendte gerningsmænd hjalp med hvidvask - men ingen nye anholdelser

Flere uidentificerede gerningsmænd hjalp ifølge politiet til med hvidvask af 200 mio. kr. gennem en stribe industrivirksomheder.

De uidentificerede gerningsmænd er nævnt i sigtelsen i sagen, hvor seks mænd lige nu sidder varetægtsfængslet for gennem falske fakturaer udstedt mellem de involverede virksomheder at have hvidvasket det store millionbeløb.

Pengene endte derefter på bankkonti i udlandet.

"......de sigtede og de uidentificerede medgerningsmænd foranledigede, at 170 mio. kr. blev viderefør til udenlandske selskaber, uagtet de sigtede og de uidentificerede medgerningsmænd vidste eller bestemt formodede, at pengene var direkte eller indirekte udbytte af strafbare lovovertrædelser, og at overførslerne skete for at skjule eller tilsløre den ulovlige oprindelse," står der blandt andet i sigtelsen, hvor de uidentificerede medgerningsmænd er nævnt flere gange.

Poliet: Ingen nye anholdelser

De uidentificerede gerningsmænd er tilsyneladende stadig på fri fod.

I hvert fald oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der står for efterforskningen af hvidvasksagen, at der ikke er sket nye anholdelser eller rejst nye sigtelser i sagen.

Derudover ønsker SØIK ikke at udtale sig om hverken de uidentificerede gerningsmænd eller efterforskingen i hvidvasksagen og henviser til, at sagen kører for lukkede døre.

Selve sigtelsen mod de seks mænd blev dog læst op ved grundlovsforhøret ved Retten i Kolding, inden dommeren besluttede at lukke dørene.

De seks mænd er ifølge politiet alle er danske statsborgere, blev anholdt i Billund, Kolding, København, Greve, Jyllinge og Tyskland. I sagen er der ifølge politiet beslaglagt omkring 450.000 kroner i kontanter samt en række værdifulde ure og smykker samt omkring en million kroner på en af de mistænktes konto.

Alle seks anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding og blev efterfølgende varetægtsfængslet frem til 15. april.

De sigtede nægtede sig skyldige ved grundlovsforhøret.

Artiklen er en del af temaet Hvidvaskning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094