23948sdkhjf

Give Steel leverer 200 tons stål til kæmpe logistikcenter

En af verdens største transport- og logistikvirksomheder får nyt kontor- og cross dock terminal i Taulov. Byggeriet er Danmarks første DGNB-certificerede logistikcenter og opføres med EPD-deklareret stålkonstruktion fra Give Steel.

Stålkonstruktionen består af såvel hovedspær, gavlspær, skillevægssøjler samt GSY Beam kompositbjælker, der bruges til at skabe slanke etagedæk og lette HVAC-installationer.

Alle stålkonstruktioner er produceret i Brande og EPD-deklareret efter nyeste beregningsgrundlag.

Første miljøvaredeklaration på stålkonstruktioner

Give Steel udgav i december 2020 sin første EPD-miljøvaredeklaration (Enviromental product declaration) hos EPD Danmark. Med miljøvaredeklarationen kan Give Steel dokumentere CO2-aftrykket for både malede og galvaniserede stålkonstruktioner samt CO2-aftryk fra kompositbjælkerne GSY Beam og GSY Green, der udelukkende er produceret af genbrugsstål. Stålkonstruktionerne efterspørges til DGNB-certificerede byggerier, hvor stålkonstruktionens klimatal skal dokumenteres.

Det var store byggeprojekter i udlandet, der fremskød Give Steels beslutning om at udarbejde miljøvaredeklaration for sine stålkonstruktioner.

- I Danmark er vores EPD’er måske nok en differentieringsfaktor lige nu, men til store projekter på internationale markeder er CO2-dokumentation bare en præmis for at være med. Med vores tredjepartscertificerede EPD’er kan vi udregne konstruktionens samlede CO2-aftryk. Det betyder, at entreprenøren kan indtaste vores CO2-tal direkte i stedet for at bruge beregningsstandarder, hvortil der lægges 30 procent ekstra CO2 på grund af unøjagtighed, fortæller Torben Larsen, CEO Give Steel.

Med sin EPD har Give Steel nået den første vigtige milepæl i virksomhedens tresporede bæredygtighedsstrategi.

Byggeriet i Taulov bliver på i alt 2.600 kvadratmeter kontor, 7.270 kvadratmeter terminal inklusive 500 kvadratmeter terminalkontor samt udenomsarealer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094