23948sdkhjf

Cylinder-producent med opsang: Tag flere lærlinge, det er ikke så svært!

Cylinder-producenten Hydraflex i Viborg kommer nu med en klar opfordring til andre virksomheder i industrien om at tage flere lærlinge ind i på holdet.

Med fire lærlinge, én økonomielev og én ansat i flexjob ud af 34 ansatte er Hydraflex selv langt fremme på området.

- Vi vil gerne vise andre virksomheder, at det slet ikke er så svært at have lærlinge, siger adm. direktør hos Hydraflex, Niels Rahbek i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at Hydraflex har lavet et forløb, hvor vi har fire lærlinge på én gang, hvoraf én er på skolebænken ad gangen.

- Det er hele idéen; at de ikke alle sammen er væk på skole på samme tid. Vi kan ikke undvære dem i dagligdagen. De er en integreret del af arbejdspladsen, siger Niels Rahbek.

Bliver efter uddannelse

Hydraflex producerer hydrauliske cylindere til kunder i ind- og udland, og flere lærlinge og elever bliver i virksomheden efter endt uddannelse. Det er en væsentligt sidegevinst. For hos Hydraflex har man før stået i den situation, at den kvalificerede arbejdskraft var svær at finde.

Løsningen har været tætte samarbejder med forskellige aktører på tværs af kommune, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og man vil gerne dele sine erfaringer for at inspirere andre.

Fra fabrikken i Viborg leveres mere end 35.000 cylindere årligt. Hydraflex A/S er en del af AC Group-koncernen, der beskæftiger mere end 250 medarbejdere og har en samlet årlig omsætning på over 350 mio. kr.

Eksporten til mere end 50 lande udgør ca. 80 procent af omsætningen. Koncernen er 100 procent danskejet gennem tre generationer.

Alderspræsidenten er 40 år

Natalia Berezovska på 40 år er alderspræsidenten blandt de fire lærlinge på fabrikken. Hun kom til Danmark fra Ukraine i 2007, og har fire børn.

Hun har været i lære hos Hydraflex siden januar 2019.

Wissam Marzouq startede på sin læreplads i januar 2021. Han er 29 og kom til Danmark fra Syrien i 2016. For både Natalia og Wissam er det et vigtigt perspektiv, at der er gode arbejdsmuligheder og en god fremtid i Danmark.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens faglærte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142