23948sdkhjf

Fynsk automationshus er en eksportsucces - ny strategi var nøglen

Egatec har udviklet et bredt program af pakkemaskiner til industrien. Det giver ordrer på eksportmarkedet.

Automationshuset Egatec er kommet godt ud af 2020 med vækst og med et overskud på 5,1 mio. kr før skat. Det sker efter nogle år med svingende resultater. Sidste år fik Odense-virksomheden et 0-resultat.

Årsagen til fremgangen er ifølge adm. direktør René Kemp Møller en satsning på et bredt program for pakkemaskiner til industrien.

- Vi har udviklet et fuldt program af pakkemaskiner. I dag har vi 10 pakkemaskiner og 4 paletteringsløsninger. Det er maskiner, der er blevet taget godt imod af markedet, siger René Kemp Møller.

Tidligere byggede Egatec i højere grad specialmaskiner, fortrinsvist til hjemmemarkedet, men drejningen over mod standardiserede pakkemaskiner ser ud til at give gevinst.

- Vores maskiner har virkelig vundet indpas på markedet. Det har også betydet, at eksporten er øget. Med et komplet produktprogram har det været klart nemmere at finde agenter og samarbejdspartnere på eksportmarkedet. Vi er nu oppe på en eksportandel omkring 25 procent, siger René Kemp Møller.

Parallelt med succes'en med pakkemaskinerne har Egatec ansat flere medarbejdere, og er i dag oppe på 28 medarbejdere. Der er flere ansættelser på vej inden for en måned.

René Kemp Møller tror på, at Egatec har ramt en guldåre i sin satsning på pakkemaskiner.

- Vi ser, at vækstpotentialet er meget stort. Hvis man tænker på, hvor mange rundborde, der findes rundt i verden, hvor medarbejdere står og pakker produkter, så er der rigtigt store muligheder. Der er mange lande, hvor man søger at begrænse det ensidigt gentagen arbejde, og vores maskiner har et prisskilt, hvor det kan lade sig gøre, siger han.

- Lars Hansen, der er majoritetsejer i Egatec, har troet på strategien med et bredt program af pakkemaskiner i nogle år. Det har kostet meget, men det har vist sig at være den rigtige slagplan. Det er nødvendigt at have et bredt program for at kunne dække mange behov. Det har vi nu, og derfor er vi tydelige ude på markedet, siger René Kemp Møller.

Godt gennem coronaen

Egatec fik tacklet corona'en godt i 2020.

- Det er lykkedes os at arbejde under coronaen. Vi har lavet virtuelle produkttest for kunderne, og vores medarbejdere har været enormt fleksible og engagerede. En stor del har arbejdet hjemmefra. Alligevel har det kunnet lade sig gøre at gennemføre salg og produktion.

- Sidste måned sendte vi maskiner til Australien og Singapore, og de var lige til at installere hos kunderne, siger René Kemp Møller.

Egatec A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 17,8 13,6
Resultat af primær drift 5,3 0,5
Resultat før skat 5,1 0,1
Årets resultat 4,1 1,7
Balancesum 18,7 21,0
Egenkapital 9,5 5,7
Antal ansatte 20 20
Regnskabsåret blev afsluttet 31.dec. 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203