23948sdkhjf

Metal-formand om fængslet fabriksejer: Det havde vi ikke set komme

Det kommer som en overraskelse for Dansk Metal i Kolding, at ejeren af en lokal maskinfabrik med fem Metal-medlemmer blandt de ansatte er endt som sigtet og varetægtsfængslet i den store sag om hvidvask af 200 mio. kr. via falske fakturaer.

- Jeg har haft flere møder med ejeren af maskinfabrikken gennem årene, og vi havde ikke set det her komme, det er ret overraskende. Vi har haft et godt samarbejde med ham, og maskinfabrikken var faktisk en god arbejdsplads, siger Hardy Høll Nielsen, som er formand for Dansk Metal i Kolding-Vejen-Vojens.

Dansk Metal har netop begæret maskinfabrikken konkurs på grund af manglende lønudbetalinger til de fem medlemmer.

Ejeren af maskinfabrikken sidder varetægtsfængslet sammen med fem andre mænd, der ligeledes er sigtet for hvidvask af særlig grov karakter.

Hardy Høll Nielsen forklarer, at Dansk Metal gennem årene også tidligere har hjulpet virksomhedsejeren med at finde ansatte i perioder, hvor maskinfabrikken havde travlt.

- Vi har oplevet mange konkurser, men vi har godt nok aldrig haft en sag, hvor Bagmandspolitiet er involveret, siger Hardy Høll Nielsen med henvisning til, at det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (tidligere Bagmandspolitiet, red), som har stået for efterforskning af hvidvasksagen og rejst de sigtelser, der ligger til grund for varetægtsfængslinger af de seks mænd.

Artiklen er en del af temaet Hvidvaskning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14