23948sdkhjf

Genåbning: Ikke alle erhvervsskoler skal med til festen

På onsdag åbner alle erhvervsuddannelser for 100 procents fysisk fremmøde i næsten hele landet.

Men det er kun næsten.

For skolerne i Hovedstadsområdet, som dækker København og Nordsjælland, skal på grund af smitteniveau fortsat afvente den fulde genåbning.

Omvendt har den brede politiske aftale om genåbing sikret 100 procents fysisk tilstedeværelse på erhevrvsskolerne i Nordjylland, Østjylland, Vestjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland. 

- Det er rigtig gode nyheder for de mange erhvervsskoleelever, der er afhængige af den praktiske undervisning, som de kun kan få ude på skolerne, siger Tina Voldby, som adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Hun havde dog håber, at Hovedstaden og Nordsjælland også var kommet med i genåbningen, men omvent er der fuld forståelse for forsigtighedsprincippet.

- I lyset af indlæggelsestallene må vi så håbe, at også disse områder bliver en del af den udvidede genåbning meget snart. På samme måde må erhvervsskolerne nu vise, at de også kan sikre, at eleverne kan vende trygt tilbage til skolebænken, men jeg er sikker på, det er en opgave, skolerne er klar til at løfte, siger hun.

Tina Voldby henviser dermed til, at der er indført nye vilkår for alle der møder fysisk.

Blandt andet er det en betingelse, at lærlinge og kursister lader sig teste to gange om ugen. Og alle, der skal møde fysisk, skal kunne fremvise en negativ test, som er under 72 timer gammel.

I København og Nordsjælland fortsætter den delvise genåbning. Det betyder blandt andet, at kun skolepraktikelever må fremmøde med 100 procents fysisk tilstedeværelse.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens faglærte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095