23948sdkhjf

Lav Metal-ledighed skaber bekymring for flaskehalse

Ledigheden blandt smede og industriteknikere i fagforeningen Dansk Metal er nu nede på 3,7 procent og rammer dermed det samme lave niveau som før corona.

Ifølge en pressemeddelelse fra Tekniq Arbejdsgiverne tyder det lave tal på en god ordresituation og en solid drift i de danske metalvirksomheder.

- Når vi ser længere frem på året, så kan et skår i glæden blive, at virksomhedernes vækst bliver stoppet, fordi de ikke kan finde flere kvalificerede medarbejdere, siger chefkonsulent i Tekniq Arbejdsgiverne Alexander Severinsen Ulrich, som ser rekrutering til industrien som helt afgørende for fremtiden.

Men lige nu er situationen overordnet positiv.

- Det er meget positivt, at metalvirksomhederne overordnet set er tilbage på en beskæftigelse, der er på niveau med tiden før Corona. Rigtig mange virksomheder har formået at komme igennem en pandemi, samtidig med at de har fastholdt eller øget beskæftigelsen, siger Alexander Severinsen Ulrich.

Han nævner i samme åndedrag, at fremgangen bygger på skæve fordelingen, og at flere virksomheder er hårdt ramt.

Den laveste ledighed opgør Dansk Metal i Midtjylland, som i marts er nede på 3 procent. Nordjylland har den højeste ledighed med 5,2 procent.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078