23948sdkhjf

Industriens jagt på arbejdskraft spidser til

Jagten på arbejdskraft er igen blevet intensiveret i industrien. For et år siden lå andelen af forgæves rekrutteringer på 21 procent i industrien mod 22 procent for et år siden.

Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som Tekniq Arbejdsgiverne har analyseret. Tallene er baseret på elektroniske jobopslag. De ansættelser, der sker gennem netværk eller uopfordrede ansøgninger, tæller ikke med.

- De forgæves rekrutteringer dækker over, at virksomheden ikke har fået præcist den ansøger på sit jobopslag, de drømte om. I cirka halvdelen af tilfældene vælger man så den næstbedste kandidat, som måske mangler relevant erhvervserfaring eller nogle specifikke faglige kvalifikationer, som virksomheden så må sørge for, at den nye medarbejder får, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Hun understreger dog, at der er store forskelle på situationen både i de enkelte brancher, og når man kigger på geografien.

På industriområdet er der blevet færre forgæves rekrutteringer i hovedstaden, på Fyn og i Vest- og Østjylland.

I de øvrige landsdele har oplevet flere jobopslag, hvor man ikke finder den perfekte kandidat.

- Det er med andre ord et broget billede, men slutfacit for landet som helhed er, at vi begynder at se større udfordringer med at skaffe de rigtige medarbejdere. Derfor er det også vigtigt, at man fra politisk side blandt andet har fokus på, hvordan vi på coronaforsvarlig vis kan øge virksomhedernes adgang til arbejdskraft fra resten af EU, så vi på den måde kan holde gang i den aktivitet og produktion, der er så vigtig for at få dansk økonomi nogenlunde helskindet ud på den anden side af pandemien, siger Maria Schougaard Berntsen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094