23948sdkhjf

Vindmølle-giganter er begejstrede for grønt netværk af underleverandører

Netværket Momentum, bestående af 12 underleverandører til vindmølleindustrien, er vokset siden opstarten i sommers og har haft det første møde med de fire giganter indenfor vindenergi. De store kunder er meget positive overfor, at leverandørerne vil arbejde for, at producere vindmøller med et markant lavere CO2 aftryk. Den gode opstart giver medlemmerne et rygstød.

 

- Alle vores medlemmer er meget bevidste om, at hvis vindenergi fortsat skal bevare førertrøjen inden for bæredygtig energi, skal der ske markante forandringer inden for hele den grønne omstilling af produktionen af vindmøller. De forandringerne skal og kan vi kun skabe sammen”, udtaler Rasmus Niebuhr CEO hos Niebuhr Gears, der er én af stiftende medlemsvirksomheder bag netværket.

 

Momentum Netværket er siden starten i sommeren 2020 vokset til nu at tælle 12 virksomheder, der dækker bredt inden for leverandører til vindmølleindustrien. Målet med netværket er at skabe en platform på tværs af leverandører til vindindustrien, der kan være med til at drive den grønne omstilling af vindmølleproduktion.

 

- Vi tror på, at vi sammen kan vi drive den reelle omstilling. Og det synes jeg faktisk, at vi har bevist over de seneste måneder”, siger Peter Pallishøj CEO hos Baettr, der sammen med virksomheden SustainX fik idéen til at skabe et netværk for underleverandører til vindindustrien. Indtil videre er Peter Pallishøj godt tilfreds med udviklingen og arbejdet i netværket

 

- Vi har leveret konkrete resultater og fremdrift inden for flere områder. Vi har evnet at skabe et fantastisk arbejdsforum for medlemsvirksomhederne. Vi arbejder i samme retning, og det har gjort, at vi nu driver hele bæredygtighedsprocessen langt hurtigere frem, end den enkelte virksomhed kunne have gjort alene, siger Peter Pallishøj.

 

Helt konkret har de 12 underleverandører til vindmølleindustrien haft et møde med Vestas, Siemens Gamesa, Vattenfall og Ørsted. De fire store spillere indenfor vindenergi er meget positive overfor, at underleverandørerne vil være med til at løfte udfordringen med at producere vindmøller mere bæredygtigt, end det er tilfældet i dag. Det kan forhåbentligt føre til nogle fælles standarder for bæredygtighed i produktionen af vindmøller. I dag stiller de store kunder nemlig forskellige krav til underleverandørerne.

 

- Vi vil rigtig gerne bidrage med vores viden og praktisk erfaring i udviklingen af en fælles bæredygtighedsstandard for vindindustrien. Wind Denmark faciliterer en proces, der involverer både OEM’er, forsyningsselskaber og leverandører. Det er et rigtig godt projekt, der vil kunne gøre en enorm forskel. Her er fokus på at skabe en fælles standard for krav, metoder og rapportering inden for sustainability og dermed øge effektiviteten og undgå dobbeltrapportering. Og her vil vi kunne bringe vores ressourcer i spil og byde aktivt ind, siger Peter Pallishøj.

 

Størrelsesmæssig har Momentum Netværket en ambition om, at de skal vokse til mellem 20-25 virksomheder. Alle virksomheder er i princippet velkommne til at blive en del af netværket. Men det kræver commitment og engagement.

- For os er det afgørende, at alle medlemmerne er aktive medlemmer. Ellers flytter vi ingenting, understreger Peter Pallishøj fra Baettr.  

  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094