23948sdkhjf

Tyske Homag bliver hovedaktionær hos dansk maskinbygger

Den tyske maskinproducent Homag har gjort endnu et opkøb i dansk industri. Homag har købt en 70 procents andel af Kallesoe Machinery i Vestjylland, som producerer maskiner til produktion af laminerede bjælker og laminerede vægelementer.

- Det er godt for Kallesoe Machinery. Der er ingen tvivl om, at det vil bringe os fremad. Det er løsningen for os at komme med i en stor gruppe.

Sådan siger Bruno Kallesøe, salgsdirektør og medejer af Kallesoe Machinery.

- Vi kommer til at stå godt. Homag kan hjælpe os med at komme ud i verden. Det vil øge vores markedsposition. Det vil også være godt at have Homag i ryggen, når vi går ud og byder på store projekter. Vi laver projekter til både 80 og 100 millioner kroner, og det er altså store projekter for et lille dansk firma med 75 medarbejdere, siger han.

Verdens største

Homag er kendt som verdens største producent af maskiner til produktion af spånplader og MDF-plader, og firmaet ønsker med opkøbet at komme ind markedet for laminerede træprodukter.

Adm. direktør for Homag, Ralf W. Dieter, siger: - Som systemleverandør ønsker vi at tilbyde så mange teknologier til trækonstruktion som muligt fra én kilde.

Homag købte sidste år System TM i Odder, der producerer systemer til sortering, optimering og fingersamling af lameller. Kallesoe Machinery samarbejder i dag allerede med System TM om flere projekter.

Ejerskab

Det er Christensen-familien fra Vejle, som har solgt sin ejerandel på 70 procent til Homag. Familien har siden 2010 været passiv investor i virksomheden. Bruno Kallesøe og hans to sønner beholder 30 procent af ejerskabet.

Boom i træ

Der er i disse år et boom i brugen af træ i byggeriet globalt, og det mærker man også hos Kallesoe Machinery.

- Det er behovet for CO2-neutralt byggeri, som driver det. Det er kun træ, som er et godt CO2-alternativ til stål og beton. Det gode ved det for os er, at det er hele verden, som har fået øget interesse for træ i byggeriet. Det er lige fra Japan til Sydamerika. Vi mærker stor efterspørgsel. Vi har stort set fyldt ordrebogen frem til 2024. Det er lidt af en udfordring, siger Bruno Kallesøe.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11