23948sdkhjf

Milepæle i industrien: Her er de fem industrielle revolutioner

Fik du læst vores udgivelse Milepæle i Industrien?

Ellers kan du gøre det her: TRYK OG LÆS INDUSTRIENS MILEPÆLE

Vores udgivelse sætter spot på de seneste 50 års udvikling i industrien, men historien række naturligvis endnu længere tilbage i tiden.

Her får du derfor vores bud på de helt store milepæle i industrien:

Industri 1.0 - Dampmaskinen

Indførelsen af dampdrevne maskiner i 1700-tallet var fundamentet for mekaniseringen af produktionen

Industri 2.0 - Masseproduktion

Efter den amerikanske borgerkrigs afslutning så samlebåndet dagens lys. Omkring 1870 var en række slagterier i Cincinnati angiveligt de første, der tog dem i brug, men de blev langt mere udbredt, da de blev introduceret på Henry Fords bilfabrik i Detroit i 1902.

Industri 3.0 - Informationsteknologi

I løbet af 1900-tallet bliver produktionen automatiseret ved hjælp af bl.a. elektroniske komponenter, industrirobotter og it-systemer.

Industri 4.0 - Den forbundne produktion

I løbet af 1990’erne gør lavprissensorer, internettets udbredelse og ny teknologi det muligt at udveksle data med hinanden og udnytte nye værktøjer som maskinlæring, kunstig intelligens og intelligent automatisering.

Industri 5.0 - Sammensmeltning mellem mennesker og maskiner?

Næste industrielle revolution er måske allerede så småt i gang. Allerede i dag findes maskiner og mekanik, der kan styres via tankens kraft og impulser i menneskets nervebaner. Måske den næste revolution bliver sammensmeltningen af biologi og teknologi, så eksempelvis mennesker bliver koblet til internettet og maskinerne får menneskelige egenskaber.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109