23948sdkhjf

Konkurser: Høje råvarepriser kan blive dråben

Selvom antallet af konkurser i Danmark lige nu ligger overraskende lavt set i lyset af corona, så er det for tidligt at slå fast, at metal- og maskinindustrien går uden om en bølge af konkurser senere på året.

Det vurderer Maria Schougaard Berntsen, som er cheføkonom i Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer en lang række virksomheder i metalindustrien. Hun holder nøje øje med konkurstallene for de to segmenter ’Fremstilling af metalvarer’ og ’Metalvareindustri’.

- I år har der indtil nu været 15 konkurser i de to segmenter, og sidste år endte tallet samlet på 30 konkurser. Så vi ligger fortsat lidt foran det normale, og vi tror fortsat, der vil komme nogle flere konkurser end tidligere år, når vi kigger på 2021. Metal-og maskinindustrien er ikke helt ude af hængedyndet efter corona, siger Maria Schougaard Berntsen.

Hun slår dog samtidig fast, at der også er mange positive signaler fra metalindustrien lige nu. Men mange virksomheder er stadig stærkt pressede, og for dem kan de kraftigt stigende råvarepriser blive helt afgørende.

- De høje råvarepriser vil være medvirkende til yderligere tab for nogen, og hvis man som virksomhed står i en presset situation, så kan råvare-udgiften være dråben, der får bægeret til at flyde over. Der er risiko for som virksomhed at tabe penge på et tilbud, når råvarepriserne stiger på den måde, siger cheføkonomen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093