23948sdkhjf

Analytiker til CNN: Stålboom er en boble

Stålpriserne befinder sig i øjeblikket i en boble, og boblen vil springe på et tidspunkt. Sådan lyder forudsigelsen fra Bank of Americas analytiker Timna Tanners til tv-stationen CNN.

- Det her bliver kortvarigt. Det er meget passende at kalde det for en boble, siger hun.

Hun siger, at stålmangel og panik har trukket stålpriserne op, og forudsiger, at der bliver en pinefuld vending i markedet, når udbuddet når op på niveau med det, som hun beskriver som en ikke imponerende efterspørgsel.

En anden kender af metalmarkedet, Phil Gibbs, direktør hos KeyBanc Capital Markets, er enig i, at priserne nu befinder sig på et uholdbart niveau.

CNN skriver, at corona-pandemien bragte den amerikanske stålindustri i knæ sidste forår og tvang stålværkerne til at lukke produktion, da hele økonomien gik i bakgear. Men da væksten kom i gang igen, var de amerikanske værker langsomme til at genstarte produktion af stål, og det har skabt en massiv mangel på stål. 

Priserne vil kollapse

Den gode nyhed for stålkøbere er, at al den amerikanske stålkapacitet, som stod ledig sidste forår, nu er tilbage i fuld produktion.

Det er derfor, at Timna Tanners er meget sikker på, at manglen på stål snart vil høre op, hvorved priserne vil kollapse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094