23948sdkhjf

Vindspecialist tredobler overskuddet og styrer mod mere vækst

Der er gode penge i at udvikle og fremstille håndteringsudstyr til vindmølleindustrien. Det viser DanHydra's regnskab for 2020. Herning-virksomheden kommer ud med et resultat på 9,1 mio. kr. mod 3,6 mio. kr i 2019 før skat. 

- Vi har oplevet en bred vækst i hele vores forretning og en vækst, der er højere end industrien som helhed. Det er vi egentlig udmærket tilfredse med, siger adm. direktør og medejer Peter Rask Gregersen, DanHydra.

Væksten har været så kraftig, at når regnskabet taler om et gennemsnitligt medarbejdertal i 2020 på 71, så er det for længst overhalet af udviklingen. I dag har DanHydra godt 110 medarbejdere. Ud over Danmark har virksomheden også en afdeling i USA, som betjener det nordamerikanske vindmarked.

Yderligere vækst

DanHydra investerer også i yderligere vækst.

"Baseret på den stærke vækst i gruppens aktiviteter har virksomheden investeret betydeligt gennem året (2020) i at styrke organisationen, udvide dens internationale produktionskapacitet, forbedre supportsystemer og udvide produktporteføljen," skriver DanHydra i sin årsrapport. Trods de store organisationer kan virksomheden altså fremvise et resultat på 9,1 mio. kr.

DanHydra udvikler og fremstiller udstyr til transport og installation af store vindmølleemner som vinger, naceller og tårne.

- Vi bliver mere og mere internationale. Vi har fået fat i flere af de store globale kunder, og det er også forklaringen på, at vi vokser så hurtigt, siger Peter Rask Gregersen.

Stigende vækst og overskud

Virksomheden har også store forventninger fremover.

- Vi ser meget positivt på 2021. Vi oplever stadig vækst bredt på tværs af alle produktområder, siger Peter Rask Gregersen.

Regnskabet tegner et tilsvarende positivt billede:.

"Baseret på en stærk forretningsmodel og en stadig mere international leveringsplatform, forventes en hastigt stigende tilgang af opgaver på tværs af virksomhedens aktiviteter til stærke globale vindvirksomheder, en fortsat betydelig vækst i virksomhedens aktivitet og et stigende overskud i det kommende år," skriver virksomheden.

DanHydra har i en årrække været på en vækstrejste. I 12017 opkøbte vindvirksomheden Your Global Solution i Videbæk og voksede dermed betydeligt.

Danhydra A/S, Herning
mio. kr. 2020 2019
Bruttoomsætning 33,8 18,2
Resultat af primær drift 10,4 3,9
Resultat før skat 9,1 3,6
Årets resultat 7,0 2,1
Balancesum 106,0 82,2
Egenkapital 50,4 43,1
Antal ansatte 71 51
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125