23948sdkhjf

Grundfos: Ny løsning kan opskalere metalprint

I Bjerringbro er Grundfos langt fremme med 3D print, og i dag printer Grundfos en række af sine komponenter via den såkaldte SLM-proces.

Men for at opfylde høje overfladekrav, er det nødvendigt med efterbehandling af de enkelte emner, som blandt andet skal have fjernet supportmateriale.

Derfor har de arbejdsmiljømæssige og produktionsøkonomiske gevinster været blokeret af de produktionsteknologiske begrænsninger. Med andre ord går besparelsen på produktionen tabt i en manuel efterbearbejdning. Så hvis ikke slibeprocessen automatiseres, risikerer det at blive omkostningsfuldt for Grundfos at 3D printe emnerne.

Netop derfor ser Grundfos også potentiale i Mimic-teknologien fra Nordbo Robotics.

- Hvis Mimic teknologien kan adopteres til at slibe og polere avancerede 3D printede emner, kan den være med til at skalere teknologien yderligere. Specielt overflader med rester af support er forbundet med manuelle processer. Med de rette partnerskaber, er jeg overbevist om at denne teknologi i et produktions-setup også kan udvikles til i nogen grad at automatisere eksempelvis unpacking af emner efter print, siger Sander Skovhus Michelsen, som er Lead Additive Manufacturing Engineer hos Grundfos.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.485