23948sdkhjf

Ungdomsvenner forenes: Intech på opkøb

Intech opkøber KM Fish Machinery og indlemmer dermed nye kompetencer og produkter inden for fiskeindustrien i virksomheden, som skal komplementere Intechs egne.

Opkøbet er både et vigtigt strategisk tiltag, men også på det personlige plan er investeringen af afgørende betydning for begge virksomheder, idet to af ejerne er ungdomsvenner.

Pionerer inden for fiskeriet

KM Fish Machinery ejes og drives af Kaj Christensen, administrerende direktør, og Niels Kronborg Nielsen, salgsdirektør. Begge har årelang erfaring inden for fiskeriet, og de har været med til at skabe fundamentet for, hvordan procesudstyr til fiskeriet skal fremstilles til nutidens moderne trawlere.

Virksomheden, der har hjemme i den nordjyske by Dybvad, fremstiller procesudstyr til fiskeindustrien, deriblandt rejekogere, rejesortermaskiner og rensemaskiner til fisk. I dag udvikler KM Fish Machinery udstyr til fiske- og rejetrawlere i hele verden, herunder pillemaskiner til både rejer og krill, som man har patent på sammen med modningstanke for rejer.

- Vi er en af de førende producenter af procesudstyr til reje- og fiskeforarbejdning ombord på trawlere og til landfabrikker, og med Intechs opkøb vil vi fortsat kunne levere den allerhøjeste kvalitet blot i større omfang. For os har det været et spørgsmål om at øge både viden og kapacitet. Intech og KM Fish Machinery supplerer hinanden i hverdagen med god sparring. Med opkøbet har vi nu i langt højere grad mulighed for at udvikle flere produkter til gavn og glæde for vores kunder. Derudover kan vi som en stor global spiller på markedet håndtere flere og større projekter, som samtidig vil blive lettere at få gennemført til fordel og tilfredsstillelse for kunderne, udtaler Kaj Christensen i en pressemeddelelse.

- Jeg ser meget frem til samarbejdet, som jeg anser som den helt rigtige løsning for KM Fish Machinery. Både vores ansatte, samt Kaj og jeg, fortsætter i virksomheden, hvilket er med til at skabe ro og kontinuitet for både medarbejdere og vores mange kunder rundt om i verden, fortæller Niels Kronborg Nielsen.

KM Fish Machinery, der har cirka 20 medarbejdere, fortsætter som selvstændigt selskab og under samme navn.

Intech fortsætter ambitiøs vækststrategi

Hos Intech ser ledelsen meget positivt på opkøbet samt fremtiden helt generelt. Intech har ekspanderet kraftigt i løbet af de seneste år og har blandt andet etableret datterselskab i både Norge og Tyskland samt serviceafdeling i USA.

For administrerende direktør hos Intech, Kim Weidemann, er overtagelsen af KM Fish Machinery en vigtig del af Intechs fortsatte vækst. Virksomheden har en meget klar og ambitiøs vækststrategi, hvor det er ledelsens forventning, at Intech er dobbelt så stor i 2025 som i 2020.

- Med opkøbet styrker vi Intechs position på markedet endnu mere, og vi vil kunne tilbyde flere forskellige løsninger til både trawlere og landfabrikker. Jeg forventer helt klart, at vi vil vokse inden for eksisterende såvel som nye segmenter. KM Fish Machinery har nogen produkter, som med stor fordel straks kan indgå i vores projekter. Samtidig muliggør samarbejdet også, at Intech kan træde ind på markeder, hvor vi ikke tidligere har været repræsenteret, dette gælder blandt andet rejepilleri, rensning af fisk, varmtvandsrejer og farming, hvilket er segmenter, som vi ser store fremtidsperspektiver i, udtaler Kim Weidemann.

Intech, der har cirka 100 medarbejdere, er specialiseret i design og fremstilling af rustfri procesudstyr til fiske- og fødevareindustrien samt industriautomatik som komplette robotceller og elektrisk konstruktion.

- Det er med stolthed i hjertet og en kæmpe milepæl, at Intech og KM Fish Machinery har indgået dette samarbejde, som vil skabe synergier fra dag ét. Det passer som fod i hose for Intechs vækststrategi. Vi tilkøber en masse erfaring og kompetencer, som muliggør, at vi i fællesskab kan videreudvikle både maskiner og projekter til et marked, som vi ved eksisterer, og vi har nu kapaciteten til at føre det ud i verden, siger Leif Carøe Andersen, der er medejer af Intech.

Fra ungdomsvenner til forretningspartner

Både Leif Carøe Andersen og Niels Kronborg Nielsen er født og opvokset i Brønderslev, hvor de var ungdomsvenner. Niels Kronborg Nielsen er oldebarn af grundlæggeren af Pedershåb Maskinfabrik og kommer således ud af en familie, der er præget af iværksætteri og vilje til vækst. Godt købmandskab og initiativ er også kendetegnende for Leif Carøe Andersen, der som grundlægger af Intech ligeledes er i besiddelse af en håndværksmæssig tilgang.

- Det er med en stor portion glæde og ære, at Niels og jeg nu finder sammen i formelt samarbejde ved, at Intech overtager alle aktiverne i KM Fish Machinery. Vi har kendt hinanden siden ungdommen, og vi ved, hvad hinanden står for både på det personlige plan, men også rent forretningsmæssigt. Derfor er det med en fantastisk følelse i maven, at vi nu her senere i livet igen slår os sammen, udtaler Leif Carøe Andersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094