23948sdkhjf

Nu får maskin-direktivet en afløser: Gratis infomøde

EU-Kommissionen har sidst i april udsendt forslag til Maskindirektivets afløser, i form af ”Forslag til Forordning om maskinprodukter”.

Det oplyser rådgivningsvirksomehden Maskinsikkerhed ApS.

Nogle af de foreslåede ændringer skal bare tages til efterretning, fx at bilagsnumre foreslås ændret, mens andre ændringer, fx nye krav til typeafprøvning, skal planlægges i rigtig god tid.

Endelig er der punkter, hvor køberne formodentligt vil stille krav om før Forordningen træder i kraft, fx krav om hackersikring, oplyser Maskinsikkerhed ApS.

På et webinar d. 16 juni 2021 fra kl. 14.00 -14.45 Hans Morten Henriksen fra Maskinsikkerhed ApS’ kort orientere om, hvad vi allerede nu ved om den kommende Maskinforordning, og hvad vi forventer der vil komme til at ske; forventet tidsplan, hovedelementer fra forslaget og hvor der kan forventes justeringer.

Desuden fortælles der kort om forslaget til forordningen om AI (Artificial Intelligence) i forbindelse med maskiner, samt dens sammenhæng med forslaget til Maskinforordning.

- Målgruppen for webinaret er maskinfabrikanter og maskinbrugere, der har ansvar for, eller deltager i produktudvikling og har opgaver vedrørende CE-mærkning jf. Maskindirektivet, siger Hans Morten Henriksen.

Webinaret er gratis.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079