23948sdkhjf

Dansk elektrolyse-producent vil rejse en milliard ved notering på Københavns Fondsbørs

Kolding-virksomheden Green Hydrogen Systems (GHS) sigter efter at lancere en IPO på børsen i København. Det fortæller GHS i en pressemeddelelse.

Den fremadstormende elektrolyse-producent, der blandt andre har A.P. Møller Holding og Norlys Holding i ejerkredsen, forventer at kunne rejse omkring en milliard kroner ved introduktionen.

Med provenuet fra børsintroduktionen vil GHS kunne eksekvere på målsætningen om at ramme en milliardomsætning i 2025.

- Vi er midt i et fundamentalt skift i vores energi-systemer mod et 0-emmisions samfund i 2050, og Green Hydrogen Systems spiller en nøglerolle i den transition. GHS er godt positioneret i forhold til at blive en førende leverandør af elektrolyseanlæg til produktion af brint baseret på vedvarende energi, siger Thyge Boserup, der er bestyrelsesformand i Green Hydrogen Systems.

- Dog kræver det yderligere investeringer at udfolde virksomhedens fulde potentiale, og derfor er en IPO et naturligt skridt. I den forbindelse er vi tilfredse med, at vores nuværende aktionærer Nordic Alpha Partners og Norlys Holding, såvel som A.P. Møller Holding, har besluttet at konvertere nylige lån til aktier forud for en IPO. Sammen med nye cornerstone-investorer vil de tage del i den fremtidige udvikling af virksomheden sammen med nye dansker og internationale investorer, siger Thyge Boserup.

Stærkt momentum i markedet

Green Hydrogen Systems er i en rivende udvikling og er i gang med at bygge virksomheden op. I 2020 omsatte virksomheden for beskedne 12,2 millioner kroner, mens man samlet tabte cirka 70 millioner på driften. I indeværende år forventer man at omsætte for mellem 40 og 60 millioner kroner, mens driftstabet ventes at lande vel over 100 millioner kroner.

Til gengæld er opmærksomheden og efterspørgslen på grønne løsninger stærkt stigende og med udbygningen af produktionskapaciteten, er Green Hydrogen System klar til at kapitalisere på udviklingen.

- Der er et stærkt momentum i markedet for grøn brint, der er understøttet af efterspørgsel fra industrien og politiske beslutninger om markant at øge den etablerede kapacitet på grøn brint i de kommende år, siger administrerende direktør Sebastian Koks Andreassen.

- Men for at kunne levere på efterspørgslen og vores målsætning, så kræver det, at vores elektrolyse-produktionskapacitet bliver opskalleret signifikant og hurtigt. Overskuddet fra IPO'en vil gøre os i stand til at skalere vores produktionsfaciliteter, vores organisation og accellerere vores R&D indsats mod at reducere omkostningerne ved grøn brint yderligere og gøre det til fremtidens overbevisende energiform, siger Sebastian Koks Andreassen.

For nyligt er to testzoner for power-2-x og grøn brint udnævnt. Green Hydrogen Systems er partner i dem begge.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094