23948sdkhjf

Dansk Stålmontage lander greentech-ordre: Skal sælge ti anlæg på et år

Roskilde-virksomheden Aquagreen har udviklet et anlæg, hvor man gennem en damptørrings- og pyrolyseproces kan omdanne spildevand og gylle til gødning, som dermed kan recirkuleres på markerne.

Aquagreen har nu valgt Dansk Stålmontage som produktionspartner til anlæggene.

- I hele procesanlægget er der nogle specialkomponenter, som snegle og varmevekslere, der bliver leveret af andre, og så skal vi faktisk lave det resterende, fortæller Claus Steen Nielsen, administrerende direktør hos Dansk Stålmontage.

- Så vi forbinder alle komponenterne med rør og kanalstykker og fremstiller scrubbere, cykloner og et stort brændkammer. Og så står vi for hele montagen af alle komponenter fra alle leverandører, og vi koordinerer også alt isoleringsarbejde, hvor vi har hyret et eksternt firma ind, fortsætter han.

To pilotanlæg

Aquagreens teknologi er udviklet på DTU, og selskabet har for nylig fået kapitalfonden Nordic Alpha Partners med som medejer med en investering på 55 millioner kroner.

Virksomheden er nu klar til at etablere to pilotanlæg, som skal produceres og monteres af Dansk Stålmontage. Det ene skal leveres til Odsherred Forsyning og det andet til Vandcenter Syd.

Med de to pilotprojekter i drift er det planen, at der skal sættes turbo på salget af yderligere anlæg og dermed også produktionen hos Dansk Stålmontage.

- Estimatet ligger lige nu på, at der skal sælges 10 anlæg inden sommerferien næste år og minimum et i Tyskland. Det er meldingen fra Aquagreen, lyder det fra Claus Steen Nielsen.

- Så det er spørgsmålet om at få de her pilotprojekter afprøvet. Der er altid nogle tilrettelser, når man har lavet de første anlæg. Og så klør de ellers bare på, tilføjer han.

Klar til efteråret

Dansk Stålmontage har været i dialog med Aquagreen i et års tid, og Claus Steen Nielsen glæder sig til at komme i gang med produktionen og montagen af de to pilotanlæg.

- Det kommer til at ske her i løbet af sommeren og efteråret. Vi installerer fra omkring juli. Det er en lidt længere proces, for først er vi inde og installere noget, så er der isoleringsarbejde og elektrikere, og så kan man afprøve det hele til allersidst, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078