23948sdkhjf

Danfoss tager sidste skridt til opkøb af hydraulikgigant

Danfoss har nu formentlig ryddet den sidste forhindring af vejen for at kunne købe den irsk-amerikansk hydraulikkoncern Eaton Hydraulics.

Danfoss har lige offentliggjort, at virksomheden sælger divisionen White Drive Motors & Steering til det italienske firma Interpump Group. Salget er en følge af krav fra konkurrencemyndighederne i EU og i USA.

White Drive Motors har 800 medarbejdere fordelt på Tyskland, USA og Polen.

Danfoss annoncerede købet af Eaton Hydraulics i januar 2020, men konkurrencemyndighederne krævede, at Danfoss solgte dele fra for ikke at få en dominerende position på markedet. Derfor udskilte Danfoss 1. februar i år enheden, som fik navnet White Drive Motors & Steering. Der har altså været tale om en langstrakt proces.

Danfoss køber Eaton Hydraulics for 23 mia. kr. Eaton Hydraulics har 11.000 medarbejdere fordelt på 28 lokationer rundt i verden. Mens Danfoss er stærk inden for hydraulik til entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner, så er Eaton Hydraulics stærk inden for industriel hydraulik. De to virksomheder komplimenterer dermed hinanden.

Industriel hydaulik

Direktør for Danfoss Power Solutions Eric Alström sagde i januar 2020 til Jern & Maskinindustrien:

- Det er meget attraktivt for os at komme ind i industriel hydraulik. Eaton Hydraulics har også et stort distributionsnetværk, som også vil være interessant for andre divisioner inden for Danfoss.

Godkendelser

I dag ser Eric Alström frem til at kunne afslutte den store handel:

- For at sikre godkendelse blev vi forpligtet til at frasælge en del af vores forretning. Vi ser nu frem til at gennemføre processen med myndighederne og modtage de resterende nødvendige lovgivningsmæssige godkendelser, siger Eric Alström ifølge Børsen.

Der vil gå endnu noget tid, før de to handler kommer på plads. Finansmediet Marketscreener.com skriver, at handlen mellem Danfoss og Interpump ventes lukket i fjerde kvartal i år, efter at Eaton-handlen er gjort færdig.

Prisen for White Drive Motors bliver ifølge Marketscreener.com omkring 270 mio. Euro eller 2 mia. kr. Den endelige pris er dog afhængig af, hvilke resultater enheden leverer i år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078