23948sdkhjf

Øjeblikkelig virkning: Ørsted forbyder deponi af møllevinger

Corporate Knights' årlige global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder har for tredje år i træk placeret Ørsted som verdens mest bæredygtige energiselskab. 

- Vi er meget glade for vores fortsatte høje placering i Global 100, som både afspejler vores målrettede indsats med at drive en bæredygtig og rentabel forretning og vores ambition om at være katalysator for den globale omstilling til grøn energi, sagde CEO hos Ørsted, Mads Nipper, tidligere på året i forbindelse med udnævnelsen.

Nu tager Ørsted bæredygtighed til et helt nyt niveau. I forbindelse med udmeldingen om den fremtidige vækst, der frem mod 2030 skal drives af langt mere vindenergi, har Ørsted offentliggjort nye mål for bæredygtighed.

- Med øjeblikkelig virkning forbyder vi deponering af vindmøllevinger. Fremover forpligter Ørsted sig til enten at genanvende, genbruge eller genvinde 100 procent af de vinger, der skrottes som følge af fornyelsesprojekter eller nedtagning af vores hav- og landvindmølleparker, skriver Ørsted i en pressemeddelelse. 

Samtidig skal nye udviklingsprojekter, som idriftsættes senest i 2030 have en netto-positiv biodiversitetspåvirkning, der understøtter, at omstillingen til grøn energi skal ske på en bæredygtig måde og i harmoni med naturen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125