23948sdkhjf

Økonom slår fast: Industriproduktion genoprettet efter corona

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at industriens produktion faldt med 3,6 pct. i april. Faldet kommer efter en kraftig stigning på 4,4 pct. i marts.

Det lille fald i april er dog ikke i nærheden af at vække bekymring hos seniorøkonom Kristian Skriver fra Dansk Erhverv.

Han heviser til, at det lille fald kommer ovenpå en meget kraftig stigning i industriproduktionen i marts.

- Når vi ser over de seneste tre måneder, har industrien haft en pæn vækst. Med fremgangen de seneste måneder er den danske industriproduktion nu genoprettet efter coronapandemien, siger Kristian Skriver i en kommentar til de nye tal.

Han kalder det godt nyt for dansk økonomi.

- Mens serviceerhvervene i starten af 2021 har lidt under smittespredningen og restriktionerne, har der virkelig været flot fremgang i industrien. Det betyder, at dansk økonomi ikke bliver lige så hårdt ramt i starten af 2021, som man ellers kunne have frygtet, siger han.

Kristian Skriver ser samtidig positive udsigter for industrien, hvis han kigger lidt længere fremad.

- Optimismen i industrien er høj på flere af de centrale danske eksportmarkeder som Sverige og Tyskland. Dansk Erhverv har på baggrund af vores Input-output-model fundet, at 70 pct. af produktionen i den danske fremstillingsindustri i sidste ende bliver solgt til udlandet. Det er godt nyt for industrien og dansk økonomi, når der er damp på kedlerne på vores vigtigste eksportmarkeder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078