23948sdkhjf

Fausing om Eaton-opkøb: Godt myndighederne er grundige

Da Danfoss i januar 2020 offentliggjorde købet af irsk-amerikanske Eaton Hydraulics, havde ingen forestillet sig, at købet ikke var gået igennem nu halvandet år efter. Men det er den situation, som Danfoss og topdirektør Kim Fausing nu står i.

Denne gang er det de kinesiske konkurrencemyndigheder, som har lagt hindringer for købet. De kinesiske myndigheder har godkendt Danfoss køb af Eaton under forudsætning af, at Danfoss sælger et produktionsanlæg med 150 medarbejdere i Zhenjiang i Kina. Danfoss er ifølge dagbladet Børsen allerede i gang med at sælge anlægget.

Det, der sælges fra, er en produktion af orbitalmotorer til meget tunge løft. Fabrikken fremstiller primært produkter til det kinesiske marked.

Danfoss har for nogle uger siden solgt White Drive Motors & Steering til italienske Interpump Group til omkring to milliarder kroner. Det skete for at leve op til EU's konkurrencemyndigheders krav.

Mangler godkendelse fra USA

Danfoss kan endnu ikke sige, præcist hvornår købet af Eaton kan lukkes endeligt, så Danfoss kan overtage de omkring 10.000 medarbejdere hos Eaton.

- Vi har passeret vigtige milepæle med EU’s forhåndsgodkendelse og den positive melding fra State Administration for Market Regulation in China, men vi mangler fortsat en godkendelse i USA. Jeg har dog respekt for, at myndighederne er grundige, siger Kim Fausing til Børsen.

Et godt køb

Til gengæld tror Kim Fausing på, at købet af Eaton Hydraulics er bedre i dag, end det var da det blev offentliggjort i januar sidste år.

- I dag må vi konstatere, at det er et bedre opkøb, end vi forestillede os tilbage i januar 2020. Behovet for teknologisk innovative hydrauliske løsninger er større end nogensinde her i 2021 med Bidens infrastrukturpakke og EU’s hjælpepakke, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.16