23948sdkhjf

Emnerne vokser: Pumpe-specialist investerer i storskala-maskine

Når emnerne bliver større, så skal maskinerne også være større.

Det mærker Thomas Mørch, som er indehaver af B. Christensens Maskinfabrik i Linå ved Silkeborg. Maskinfabrikken producerer blandt andet de kendte Trium-pumper til den maritime industri og er også specialister i totalrenovering, opgradering og coating af ældre pumper.

Nu er der kommet et Emco MMV3200 5-akset fræseværk på maskinlisten. Maskinen er købt hos Kapema i Thisted, og den har fået plads i en helt ny fabriksbygning på 560 kvadratmeter, som blev taget i brug 1. marts i år.

- Investeringen afspejler, at forespørgslerne på større emner vokser markant. Derfor ser vi en idé at investere i en storskala-maskine, siger Thomas Mørch, der indtil nu har håndteret de største emner på et ældre horisontalt bore-fræseværk fra 1957.

Lang spåntid

De store emner skal nu ind på den nye 5-aksede CNC-styrede Emco-maskine, der har et arbejdsbord på 3,2 meter og kan håndtere emner på op til fem ton.

- Vi har ikke haft problemer indtil nu, men emnerne bliver større og større. Samtidig har vi mange special-emner med lang spåntid, så det er en klar forbedring, at vi nu også har cnc-styring på vores produktion af de største emner. Gennemløbshastigheden bliver markant forbedret, siger Thomas Mørch.

Han har i den nye maskinhal ligeledes forbedret krankapaciteten, så det er nemmere at håndtere de store emner.

Dykkede under corona

B. Christensens Maskinfabrik har syv ansatte og to lærlinge. Tre af de ansatte kører selve produktionen på de i alt syv CNC-maskiner, som både håndterer den faste produktion af nye pumper og specialopgaverne i forbindelse med renoveringer.

Og efter et dyk under corona-krisen er der ved at komme fart over alle maskiner.

- Salget er kommet i gang igen. De primære kunder på vores produktion af nye pumper er i krydstogtsindustrien, og det har jo stået stille. Nu er det som om, at værfterne er kommet i gang. Man kan mærke, at antallet af forespørgsler er tiltagende, siger Thomas Mørch.

Men trods et corona-dyk ser han yderst positivt på fremtiden for maskinfabrikken, som har fordelt aktiviteterne med 50 procent reparation og 50 procent ny-produktion af pumper. Netop ny-produktionen har også fået opgraderet sit flow i forbindelse med, at den nye Emco-maskine har skabt mere kapacitet på fabrikken.

- Vi satser på, at vi med effektivisering og optimering står som den gode servicepartner på pumper. Vi har en god bredde, vi sørger for at have nogle forskellige nicher at stå på, og så har vi den fordel, at når der mangler en komponent, så laver vi den bare selv, siger ejeren af B. Christensens Maskinfabrik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093