23948sdkhjf

Fire mænd tilstår hvidvaskning i industrien

Fire mænd har i Retten i Kolding tilstået at have taget del i hvidvask af op mod 200 mio. kr. gennem falske fakturaer udstedt mellem en stribe industrivirksomheder i blandt andet Kolding og Fredericia.

Tilståelserne faldt ved et retsmøde, som finder sted i dag torsdag.

Fire af de i alt seks sigtede i sagen blev ført for retten på et fælles retsmøde tiltalt for hvidvaskning af særlig grov karakter, og under afhøringen i retten erkendte de alle fire deres deltagelse i hvidvaskningen.

Den første tiltalte erkendte under retsmødet udbytte på skønsmæssigt 2,6 mio. kroner.

Den næste erkendte i retten udbytte på skønsmæssigt 1,5 mio. kroner.

Den tredje af de tiltalte erkendte udbytte for skønsmæssigt 8 mio. kr. Han erkendte samtidig i retten at have taget "førerstolen" for gruppen af hvidvaskere i løbet af sommeren 2020.

Også den fjerde af de tiltalte erkendte sig skyldig i hvidvaskning.

Jern & Maskinindustrien er til stede i Retten i Kolding, hvor de fire mænd fortsat afhøres. Der er endnu ikke afsagt dom.

I alt seks personer har været varetægtsfængslet i sagen, som bliver kørt af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

SØIK har fra sagens sigtet de seks mænd for at have lavet et set-up med udstedelse af fiktive fakturaer for levering af arbejdskraft, varer eller ydelser til flere hundrede danske virksomheder med det formål, at virksomhederne kunne anvende fakturaerne til at få hvidvasket penge.

Mandag i næste uge skal yderligere to af de sigtede for retten, og også her er der lagt op til tilståelsessager.

Sagen opdateres...

Artiklen er en del af temaet Hvidvaskning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094