23948sdkhjf

Hvidvaskere dømt: Skal bag tremmer i årevis

Der blev udstedt årelange fængselsstraffe til de mænd, som i Retten i Kolding i dag torsdag tilstod deres medvirken i hvidvask af særlig grov karakter gennem en række industri-virksomheder.

Straffen lød på henholdsvis seks års ubetinget fængsel til 46-årige Kim Jensen, fire et halvt års fængsel til 53-årige Amran Momme Qaiser og tre års fængsel til 57-årige Michael Mikkelsen for deres roller i sagen, der drejer sig om hvidvask af mere end 200 millioner kroner.

De tre mænd har deltaget i organiseret hvidvask og medvirket i et set-up med udstedelse af fiktive fakturaer for levering af arbejdskraft, varer eller ydelser til flere hundrede danske virksomheder med det formål, at virksomhederne kunne anvende fakturaerne til at få hvidvasket penge.

En af de dømte var desuden direktør i en virksomhed, der udstedte fiktive fakturaer og sendte millionbeløb til udlandet og dermed stillede konti til rådighed for hvidvask.

At de tre mænd har haft en solid indtægt gennem deres kriminalitet, kom også frem i retten i dag.

Amran Momme Qaiser erkendte under retsmødet udbytte på skønsmæssigt 2,6 mio. kroner.

Kim Jensen erkendte under retsmødet udbytte for skønsmæssigt 8 mio. kr. Han erkendte samtidig at have taget "førerstolen" for gruppen af hvidvaskere i løbet af sommeren 2020.

Michael Mikkelsen blev med dagens dom også frataget retten til at drive virksomhed.

En fjerde sigtet i sagen tilstod også sin medvirken i retten i dag. Han får først sin dom på mandag.

Mandag forventes yderligere to personer at tilstå deres medvirken i sagen.

Artiklen er en del af temaet Hvidvaskning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125