23948sdkhjf

Industrikunder stiller nye krav: Vil have flere plug & play pumpeløsninger

B. Christensens Maskinfabrik producerer Trium-pumper og mærker stigende efterspørgslen på færdige turnkey pumpeløsninger og komplette pumpeunits

Markedet er under forandring, når det handler om pumper til industrien.

For kunderne vil ikke længere kun købe en ny pumpe eller have renoveret den gamle. De vil i stigende grad have en samlet plug & play løsning monteret med styring og klar til brug.

Det forklarer Thomas Mørch, indehaver af B Christensen Maskinfabrik, som både producerer færdige pumper og totalrenoverer ældre modeller.

- Kunderne vil have de komplette løsninger, så de ikke selv skal ud flere steder og skrabe elementer og dele sammen. Kunderne samler mere og mere i samme leverancer, og i dag kan du ikke kun sælge en pumpe, du skal have mere med, siger Thomas Mørch.

Producerer Trium-pumper

Maskinfabrikken i Linå ved Silkeborg producerer i dag BC stempelpumper helt fra bunden til den maritime industri under brandet Trium, men viften af produkter er bred.

Pumperne afsættes hovedsageligt til mejerier, vandværker, spildevand samt byggeri, hvor der er godt gang i sprinkler-pumper indenfor brandslukning.

- Udviklingen mod de færdige units går stille og roligt, men det er den vej, det går. Hvis jeg sidder til en forhandling og kan tilbyde kunden mere, så bliver vi også mere interessante i markedet, siger Thomas Mørch, der lige nu sagtens kan favne kunderne ønske om installationsklare pumper.

Men på sigt kan der blive brug for nye kompetencer i virksomheden.

- Vi kan godt få brug for at ansætte både ingeniører og el-teknikere, og hvis der er arbejde til dem, så vil vi meget gerne det. Det er en beslutning, vi skal tage i løbet af de kommende år, siger Thomas Mørch, der netop har udvidet produktionen med ny fabrikshal og melder klar til at tage nye aktiviteter ind i virksomheden.

- Vi har masser af plads nu, og hvis det endelig er, så har vi mere jord ved siden af, siger Thomas Mørch.

I dag er der syv ansatte hos B. Christensens Maskinfabrik, hvor tre ansatte har plads i produktionen, mens to kører på landevejen og servicerer kunderne. Thomas Mørch står for salget.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078