23948sdkhjf

Stålgrossist lukker hul i markedet

Den rustfri stålgrossist Damstahl har netop lanceret levnedsmiddelrøret Super Dairy H3.

Røret lukker ifølge grossisten et hul i sortimentet og giver et nyt samspil mellem pris og kvalitet.

Da Damstahl udviklede Super Dairy-serien af levnedsmiddelrør og fittings, var tanken at udvikle verdens bedste levnedsmiddelrør, men projektet var et stykke af vejen skudt lidt over målet prismæssigt og kvalitetsmæssigt i forhold til levnedsmiddelbranchen, oplyser den rustfri stålgrossist selv.

Det første rør i serien var af typen H4/H3, hvilket modsvarer en ruhedsværdi (Ra) på maks. 0,4 og 0,8 på henholdsvis den indvendige overflade og i svejsezonen.,

- Røret vandt ikke den forventede udbredelse i levnedsmiddelbranchen, men til gengæld fik røret en kæmpe succes i den farmaceutiske industri. Vi vil fortsat kunne levere rør i henhold til (Ra) 0,4 / 0,8 siger Carsten Johnsen, salgschef for rør og fittings hos Damstahl.

Erfaringen har fået Damstahl til at udvikle Super Dairy H3, der har en Ra-værdi på maks. 0,8 på både den indvendige overflade og i svejsezonen. Det modsvarer de tilhørende fittings, der på den indvendige overflade har nøjagtig samme Ra-værdi.

- H3 er et trin op i forhold til branchestandarden efter EN 10357, der har Ra-værdier på 0,8 og 1,6 på henholdsvis overflade og i svejsezonen. Men prismæssigt er det samtidig et trin ned i forhold til H4/H3-røret, siger Carsten Johnsen.

Han peger på at ruhedsværdierne er afgørende i kampen mod korrosionsangreb og bakterievækst. Hvis en mejeriproduktion angribes af bakterievækst, er det kostbart at udbedre.

- Prisforskellen fra vores standard-levnedsmiddelrør til Super Dairy H3 er på et niveau, hvor det er værd at inddrage risikoen for bakterievækst i anlægget. Vores standard-levnedsmiddelrør lever naturligvis fuldt op til branchens hygiejnekrav, men med H3 kan man sikre produktionen endnu bedre, siger Carsten Johnsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062