23948sdkhjf

Vestas-arbejdere vil droppe mundbindet henover sommeren – men Vestas siger nej

Ledelsen på Vestas’ fabrik i Ringkøbing har besluttet, at medarbejderne frem til 1. august fortsat skal bære mundbind i produktionen. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Den beslutning stiller medarbejderne sig uforstående overfor og ser ikke frem til at skulle bære mundbind i sommervarmen.

Derfor har flere af dem henvendt sig anonymt til Dagbladet og stillet spørgsmålstegn ved beslutningen. De hævder blandt andet, at netop kravet om mundbind har fået flere til at sige nej til overarbejde.

Der er dog ikke meget hjælp at hente i juraen for de ansatte.

- Rent juridisk er der ikke noget at komme efter med hensyn til ledelsens udmelding, men vi opfordrer til dialog og til at finde andre løsninger. Det er noget, der arbejdes på, ved jeg, siger Carsten Kjeldgaard, formand for Dansk Metal i Ringkøbing Skjern, til Dagbladet.

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Vestas' ledelse.

Vindmølleproducenten blev i april ramt af et stort udbrud af coronasmitte på fabrikken i Ringkøbing, hvor mere end 25 medarbejdere blev testet positive. Produktionsdirektør Tommy Rahbek Nielsen anslog ved den lejlighed, at udbruddet kostede Vestas mellem 200 og 400 millioner kroner i tabt omsætning.

Originalartikel: https://dbrs.dk/artikel/stort-nej-fra-medarbejdere-til-vestas-krav-om-mundbind-og-overarbejde-fagforening-bakker-de-ansatte-op-og-opfordrer-til-dialog

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.22