23948sdkhjf

Flextek trækker på kæmpe maskinlager: Forventer sorte tal i årets regnskab

Maskinhandleren Flextek er i gang med et regnskabsår 2021, der tegner noget anderledes end 2020, som bød på massivt underskud på grund af afviklingen af forretningsbenet automation til medico- og logistikvirksomheder.

Det forklarer Flexteks adm. direktør Lars Bjørn Pedersen.

- Det går rigtig godt i øjeblikket. Vi følger vores budget på salget af maskiner, og serviceforretningen har travlt, så vi forventer et overskud i det nuværende regnskabsår, siger Lars Bjørn Pedersen.

Kæmpe Okuma-lager

Flexteks største maskinmærke på CNC-siden er Okuma, og her står Flextek med en trumf i hånden i et marked, hvor leveringstiderne på værktøjsmaskiner vokser.

- Okuma har et stort europæisk lager med flere hundrede maskiner, og det trækker vi på i øjeblikket. Samtidig er der skruet op på leveringerne fra Japan til Europa, så vi kan stadig få maskiner hjem, siger direktøren, som ser meget positivt på fremtiden.

- Mit indtryk er, at kunderne i metalindustrien har rygende travlt, og generelt tror jeg, at vores branche har det rigtig godt lige nu, siger den adm. direktør, der ikke vil sætte tal på det forventede overskud 2021.

Det vil han vente med, indtil regnskabsbøgerne lukker ved årsskiftet.

- Men vi oplever i øjeblikket, at de maskiner vi køber til lager ofte er solgt, før vi får dem hjem til Hedensted, og vi har i år lavet leverancer på under en uge. Hurtig levering er afgørende lige nu, og der står vi stærkt, siger direktøren.

Automation fylder meget

Lars Bjørn Pedersen peger på, at Flextek stadig inde i et opbygningsår, hvor organisationen skal på plads i forhold til den nye strategi.

- Vi har fundet opskriften på, hvordan det her skal lykkes, siger Lars Bjørn Pedersen, der forklarer, at automation omkring de spåntagende maskiner stadig er en central del af maskinhandlerens forretning.

- Automation fylder meget i øjeblikket i industrien, hvor medarbejdersiden er presset. Derfor øger vi også vores samarbejde med robot-integratorerne nu, siger direktøren, som tror på, at det aktuelle aktivitetsniveau vil smitte af på medarbejdersiden.

- Vi har en forventning om, at vi skal ansætte flere igen, og det bliver teknikere til serviceafdelingen, siger Lars Bjørn Pedersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.107