23948sdkhjf

Industrimuseer har svært ved at tiltrække gæster efter genåbningen

Folk kommer ikke i samme grad tilbage på de danske industrimuseer efter genåbningen. Det skyldes kravet om coronapas, mener flere museer.

Museerne genåbnede 21. april, og det gælder også for industriens.

Men selvom det igen er muligt at aflægge et visit for at få et indblik i den industrielle historie og dens betydning i det danske samfund, så går det trægt med at få gæsterne sluset indenfor.

Industrimuseet i Horsens har omkring 70 procent af det antal gæster, som det havde i 2019 – før coronavirus var på alles læber.

- Det startede meget stille ud efter genåbningen, men det går gradvist bedre, eftersom restriktionerne er blevet mere lempelige, siger museumsdirektør Kristoffer Jensen.

Efter genåbningen skulle gæsterne både medbringe mundbind og coronapas, men nu kan de nøjes med sidstnævnte.

Cornapas er en barriere

Ved Danmarks Tekniske Museum i Helsingør er de på samme leje i forhold til, hvor mange gæster der bliver væk sammenlignet med et ”normalt” år. 

På Værftsmuseet i samme by har de stort set kun besøgende, som kommer, hvis det er med en skoleklasse eller en anden institution. 

Alle museer peger på, at coronapasset gør det besværligt for gæsterne at foretage de impulsive besøg.

- Det kræver for meget planlægning. For mange virker det også irrationelt, at man skal have det med på et museum, når man kan besøge så mange andre steder uden, siger Jens Refslund Christensen, museumsdirektør ved Danmarks Tekniske Museum.

Det er ikke kun de danske industrimuseer, der har svært ved at tiltrække folk. Politiken beskrev tidligere på måneden, at hele den danske museumsverden var ramt af lave besøgstal.

Værftsmuseet udnytter tiden

Ved Værftsmuseet har de på trods af genåbningen droslet kraftigt ned for åbningstiderne. Nu er det kun muligt at besøge institutionen fra torsdag til søndag. Man har i stedet udviklet nye formater, som skal udbrede viden om det gamle skibsværft på Helsingør Havn.

Det drejer sig om nogle formidlingsstandere, som ligger rundt om de gamle haller.

- De fortæller historien om værftet og håndværkerne. Derudover har vi lavet en portrætudstilling, som fortæller om de gamle havnearbejdere. De har en kedeldragt på med en tekst om, hvad de har lavet på værftet, siger PR- og undervisningsansvarlig Line Brun Stallknecht.

Det skal gerne give folk et indblik i de historiske rammer, som folk er i, når de opholder sig på havnen i Helsingør.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093