23948sdkhjf

Ledighed i frit fald: Tal for maj slår rekord

Industrien, byggeriet og en lang række andre sektorer mangler hænder og hoveder i øjeblikket, hvor arbejdsløshedskøen samtidig bliver kortere og kortere.

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at bruttoledigheden faldt med 13.900 personer i maj.

Cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv peger på, at der er tale om det største månedlige ledighedsfald, der er registreret i statistikkens levetid siden januar 2007.

- Status er nu, at coronaledigheden er skrumpet ind til blot 12.500 personer i maj. Der er i min optik ingen tvivl om, at coronaledigheden vil forsvinde som dug for solen hen over sommermånederne, lyder det fra Tore Stramer i en kommentar.

Han peger på, at det betydelige fald i ledigheden i maj skal ses i sammenhæng med, at store dele af samfundet blev yderligere genåbnet i løbet af april og maj. 

Dertil har jobopsvinget forsat rigtig godt i særligt byggeriet og industrien, der ikke har været direkte ramt af restriktionerne hen over vinteren og foråret.

- Ser vi fremad, så forventer vi at ledigheden fortsat vil falde tydeligt hen over sommeren. Det til trods for at lønkompensationsordningen ophører i dag og at arbejdsmarkedet derfor igen skal stå på egne ben, lyder det fra Tore Stramer.

 Han peger på, at udfordringen nu bliver nu at sikre, at manglen på arbejdskraft ikke kommer ud af kontrol. Som tingene ser ud nu, så risikerer vi simpelthen, at manglen på arbejdskraft sender dansk økonomi ind i en overophedning når genopretningen for alvor tager fart hen over sommeren, påpeger cheføkonomen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078