23948sdkhjf

Opkøb sikrer maskinfabrik vej til pharma-industrien

Producenten af rustfri procesudstyr LP Kolding har fået en god start med produktion af procesudstyr til pharma-industrien.

- Vi har fået det setup, der skal til. Det er anden form for dokumentation, der er brug for i pharmaindustrien, og den har vi nu, siger Mogens Feld-Andreasen, der er direktør for LP Kolding

Han henviser til, at LP Kolding i slutningen af 2020 overtog virksomheden "Dansk Rustfri", som med adresse i Kolding var specialiseret i at fremstille tanke- og procesudstyr til kunder i netop pharmaindustrien.

For LP Kolding var målet med overtagelsen var at udvide den nuværende kundegruppe i fødevare-og procesindustrien med nye kunder i medicinal- og pharma-industrien.

- Vi var spændt på, hvordan det ville gå med den nye kundegruppe, men det har været en succes. Vi er stærkt på vej til at få etableret et ekstra ben, som også kommer til at tjene penge. Vi er blevet godt modtaget i branchen, siger Mogens Feld-Andreasen.

Har givet synergier

Med opkøbet af Dansk Rustfri og overtagelse af 10 medarbejdere er LP Kolding oppe på 40 ansatte, og selvom pharma-afdelingen føres videre på Dansk Rustfris gamle adresse i Kolding, så kører alt i dag under LP Koldings navn.

Og der er allerede hentet synergier i både produktion og salg.

- Når det handler om arbejdsmetoder og kvalitetssikring har vi lært noget af hinanden, og vi har lavet en række fællesstandarder i virksomheden nu. Pharmaindustrien stiller meget skrappe krav til dokumentation og kvalitetskontrol, så der har vi lært en masse, siger Mogens Feld-Andreasen.

Han henviser til, at Dansk Rustfris kunder i pharmaindustrien har et tårnhøjt fokus på dokumentation og kvalitetskontrol, hvilket skal kombineres med stærke håndværksmæssige kompetencer til at producere procesudstyr til de krævende kunder.

Omvendt har pharma-afdelingen også høstet gevinster efter opkøbet.

- Vi havde i LP Kolding 3D-tegnere i huset, det havde Dansk Rustfri ikke, og samtidig er salg og projekt blevet styrket for Dansk Rustfri, siger direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095