23948sdkhjf

Maskinindustrien går forrest: Danske industrivirksomheder buldrer derudad

Industriens samlede produktionsindeks steg 2,6 procent i maj. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Produktionen svinger en del på månedsbasis, og stigningen kommer da også efter et fald i april. Set over perioden marts-maj, så steg produktionen 2,5 procent i forhold til de foregående tre måneder. Alle tal er korrigeret for normale sæsonudsving og prisudvikling.

Pæne stigninger i elektronik- og maskinindustri

Mest tryk på kedlerne var der i ”maskinindustrien”, hvor produktionen i maj steg med 13,4 procent og i ”elektronikindustrien”, hvor produktionen steg med 12,2 procent.

For begge brancher kommer stigningerne i maj efter et fald i produktionen i april. Set over perioden marts-maj i forhold til de foregående tre måneder, så faldt produktionen i elektronikindustri med 2,3 procent, mens produktionen i maskinindustri steg med 5,2 procent.

Fem brancher med fald

Ses der på de øvrige brancher, så faldt produktionen i fem ud af tolv brancher i maj. Faldene var dog af mindre karakter og betydning.

Således var det største fald i produktionen i branchen ”kemisk industri og olieraffinaderier mv.” på 4,8 procent. Faldet i denne branche og de fire andre var sammen med deres vægt i det samlede indeks dog ikke stort nok til at trække den samlede produktion ned.

Stigende omsætning

Industriens samlede omsætning steg med 2,3 procent fra april til maj, og lå i marts-maj 4,5 procent over omsætningen i de foregående tre måneder.

Omsætningen steg 2,9 procent på eksportmarkedet og 1,2 procent på hjemmemarkedet i maj. Alle tal for omsætning er målt i løbende priser og korrigeret for normale sæsonudsving.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093