23948sdkhjf

Trods massive investeringer: Weibel henter rekordoverskud

Den danske radarproducent Weibel Scientific har i regnskabsåret 2020/2021 haft en vækst i omsætningen på 13 procent til 367 millioner kroner.

Samtidig endte Allerød-virksomheden med et årsresultat på 57 millioner kroner - eller 39 procent højere end sidste regnskabsår.

- Sidste år opstillede vi en ambitiøs femårsstrategi om at fordoble omsætningen. Med årets omsætning formår vi at indfri de første delmål i denne strategi. Det kan jeg kun være tilfreds med, siger Thomas Øiseth Munkholm, ejer af Weibel Scientific, og fortsætter:

- Jeg er helt utrolig stolt over, at vi kommer ud med så flotte tal i et år med corona. Ikke alene er vi de stærkeste i verden i vores niche, vi er også i fuld gang med at erobre nye markeder – og det kræver investeringer i ny teknologi, nye faciliteter og ikke mindst i de allerdygtigste medarbejdere. Det siger noget om virksomhedens format, at vi har kapacitet til massive investeringer og samtidig formår at præstere de bedste resultater nogensinde både i omsætning og indtjening i et år med global.

Dominans i USA

Udover det strategiske hovedmarked i USA, er Weibel i 2020/2021 lykkedes med at lukke aftaler og levere betydningsfulde ordrer til Sverige, Norge, Storbritannien, Frankrig, Japan og Sydkorea.

- Weibels succes på det amerikanske marked fungerer som spydspids i forhold til resten af verden. Tilstedeværelsen her driver vores udvikling fremad og tvinger os til at være to skridt foran, både i forhold til ny teknologi og til de krav, vi skal levere på for vinde ordrer foran konkurrenterne. Det giver os de bedste forudsætninger for at erobre nye markeder, siger Peder R. Pedersen, CEO, Weibel Scientific.

Udviklingsprojekter i vækst

- I år har vi skaleret voldsomt op på udvikling – både fordi vi er i gang med at indtage nye markeder, men også fordi vi ikke kan hvile på laurbærrene. De produkter vi udvikler i dag, skal vi leve af i morgen. I 2020/2021 har vi formået at drive mange store udviklingsprojekter på samme tid mod traditionelt et eller to om året. Til det har vi haft brug for at investere særligt i flere udviklingsingeniører, som udgør halvdelen af årets nyansættelser. Samtidig understreger det behovet for nye produktionsfaciliteter, siger Thomas Øiseth Munkholm.

Seneste skud på stammen af nye produkter er overvågningsradaren XENTA, som repræsenterer Weibel Scientifics indtræden på et helt nyt marked for beskyttelse af kritisk infrastruktur og nærområdeforsvar. Radaren kan detektere selv helt små hobbydroner på størrelse med en bilnøgle på flere kilometers afstand. Det giver tid til at reagere og for eksempel undgå, at fly kolliderer med en drone.

I 2020/2021 er der blevet gennemført mere end 30 demonstrationer af XENTA-radaren for potentielle kunder og partnere fra hele verden, og det norske forsvar har allerede underskrevet en kontrakt om levering af XENTA til det norske luftværn i 2022.

Året har også budt på omfattende millioninvesteringer i nye produktionsfaciliteter, der forventes at stå færdige ved dette kalenderårs udgang. Faciliteterne indgår som en væsentlig forudsætning for, at Weibel kan accelerere produktionen og opskalere i forhold til væksten på de to hovedmarkeder – tracking radarer til testmarkedet og overvågningsradarer til beskyttelse af kritisk infrastruktur.

På ryggen af de store

Weibel Scientific forventer, at omsætningen vokser med 10-30 procent i det nuværende regnskabsår, og at medarbejderstaben vokser tilsvarende. Den store løftestang for vækst på nye markeder bygger på en planlagt fælles salgsindsats og systemintegration med nogle af de største forsvarsvirksomheder i verden.

- Vi ser ind i et år, som ser meget lovende ud. Årets investeringer i ny teknologi til nye markeder, herunder lancering af Weibels nye overvågningsradar samt en bugnende ordrebog gør mig helt tryg i forhold til vores ambitiøse planer, og det skaber en realistisk forventning om, at vi når langt i forhold til vores strategiske mål i 2021 og 2022, siger Thomas Øiseth Munkholm.

Weibel Scientific A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Nettoomsætning 367,3 324,2
Ebitda 86,0 68,9
Resultat før skat 73,8 54,1
Årets resultat 57,1 40,8
Antal ansatte 213 168
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. april 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125