23948sdkhjf

En gryende eksportsucces: Robotbrødre lander plus i tredje regnskabsår

Traditionelt har de danske robotvirksomheder brændt mange millioner af, inden første overskud har kunnet fejres. Anderledes ser det ud for Vejen-baserede Farmdroids, der for tre år siden blev stiftet i Odense Robotics’ startup hub, og som kom ud af 2020 med sit første millionoverskud.

Et nyt årsregnskab viser, at Farmdroid sidste år løftede bruttofortjenesten fra 1,3 til 7,7 mio. kr., mens resultatet før skat med et plus på 1,2 mio. kr. blev omtrent 2 mio. kr. større end 2019’s. Virksomhedens to første regnskabsår bød på et samlet underskud på 2,4 mio. kr.

FarmDroids

FarmDroids blev stiftet i 2018 af brødrene Kristian og Jens Warming.

Virksomheden har til huse i sydjyske Vejen og beskæftigede ved udgangen af 2020 20 ansatte - et år forinden lød antallet på tre.

FarmDroid har udviklet en selvkørende, solcelledrevet markrobot, der kan luge og så en række forskellige afgrøder. 

Virksomhedens robotter kører i blandt andet Danmark, Tyskland, Sverige, Østrig og Frankrig. 

Farmdroid, der har udviklet en solcelledrevet markrobot til såning og lugning, gik i markedet med de første robotter i 2019, og ved udgangen af 2020 kørte mere end 100 robotter rundt på marker i syv europæiske lande. Og det er ikke mindst uden for de danske grænser, den hurtige succes er hentet.

– Med lancering af robotten uden for Danmark i slutningen af 2019, har virksomheden oplevet stor vækst på det Europæiske marked, hvor langt størstedelen af omsætningen i 2020 er skabt uden for Danmark, kan man læse i ledelsens beretning.

Fokus på international vækst

Her fremgår det også, at salget og den kommercielle udbredelse sidste år gik ”over forventning”.

– Dog har virksomheden og væksten i den sidste del af året, som konsekvens af Covid-19 pandemien, i nogen grad været påvirket af aflyste messer, rejserestriktioner og lokale nedlukninger, lyder det videre.

Ikke desto mindre er der bred optimisme at spore, og forventingen er, at den solcelledrevne landbrugsmedhjælper for alvor er ved at få vind i sejlene.

– Ledelsen mener ved udgangen af 2020, at have bevist det kommercielle potentiale for virksomhedens produkter, og vil i det kommende år fokusere på international vækst. Endvidere vil der forsat være fokus på udvikling af innovative produkter inden for virksomhedens kompetenceområde, fastslår Markdroids ledelse i sin beretning.

FarmDroid ApS
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 7,7 1,3
Resultat før finansielle poster 1,6 - 0,7
Resultat før skat 1,2 - 0,9
Årets resultat 1,2 - 0,6
Balancesum 18,8 6,2
Egenkapital 3,5 2,3
Gns. antal ansatte 9 4
Regnskabsåret blev afsluttet dd. mmmm åååå.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125