23948sdkhjf

Værktøjs-producent ånder lettet op

Værktøjsproducenten Kyocera Unimerco med base i Sunds nord for Herning ånder lettet op efter et turbulent corona-regnskabsår.

Kyocera Unimerco afsluttede årsregnskabet 31. marts i år og hamrede dermed ved regnskabets begyndelse i sidste år direkte ind i corona-nedlukningen af både Danmark og resten af Europa.

Nedlukningen kostede producenten af skærende værktøj, måleudstyr og befæstelsesværktøj en omsætnings-tilbagegang på 109 mio. kr. i omsætningen, som dermed endte på 1,2 mia. kr. i regnskabsåret, hvor resultatet før skat landede på 120 mio. kr og kun faldt beskedne 2 mio. kr. i forhold til regnskab 2019/2020.

Blev hårdt ramt

Kyocera Unimercos Koncernchef Shoji Gotoda lægger ikke skjul på, at regnskabet er endt langt bedre end forventet ved regnskabårets start, hvor ingen vidste, hvordan corona og Covid-19 ville præge fremtiden.

- Værst ramt blev vores salg til metalindustrien, hvor især bil- og flyindustrien oplevede en signifikant opbremsning med nedlukning af flere produktionsenheder i flere lande over en længere periode. Der er fortsat et stykke op til et normalt aktivitetsniveau hos mange af vores kunder i disse segmenter. Omvendt har byggesektoren i næsten hele perioden oplevet en markant fremgang, hvilket har haft en positiv indvirkning på vores afsætning af befæstelsesløsninger til byggeriet samt omsætningen i den værktøjsdivision, som servicerer træ- og møbelindustrien, siger Shoji Gotoda i en pressemeddelelse.

Koncernchefen er ligeledes godt tilfreds med, at det er lykkes at holde den kurs der blev afsat, da man stod midt i pandemien.

- Vi besluttede tidligt, at vi ville investere i vores fælles tryghed, fremtid og gode humør og holde hele organisationen intakt og så i øvrigt se fremad, siger Shoji Gotoda, der er stolt over sammenholdet, fleksibiliteten og kreativiteten fra alle 700 medarbejdere i en rigtig svær periode.

Europæisk hovedkvarter

Kyocera Unimerco beskæftiger i dag ca. 700 medarbejdere i Europa og USA.

Virksomheden blev etableret i 1964 under navnet Unimerco.

I 2011 blev Unimerco et datterselskab i den globale Kyocera-koncern, som har ca. 70.000 medarbejdere, heraf ca. 3.800 i værktøjsdivisionen.

Fra 2013 blev Kyocera Unimerco europæisk hovedkontor for hele Kyoceras værktøjsdivision.

76 procent af Kyocera Unimercos salg sker i dag til kunder udenfor Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094