23948sdkhjf

Teknikspecialist åbner døren til atombunker

Det kræver styrke at åbne og lukke døre på 2500 kilo.

Det ved de hos Nordjyske Museer, som er ved at gøre klar til åbning af det atomsikrede bunkeranlæg Regan Vest for publikum i 2022.

Museet havde brug for en løsning til håndtering af de to døre, og løsningen kom fra AVN Teknik, som nu har installeret to robuste HD-aktuatorer fra Thomson på dørene, der også fungerer som brandsikring i bunkeranlægget.

Det oplyser AVN Teknik i en pressemeddelelse.

I dybeste hemmelighed

Regan Vest bunkeren er opført 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov i Nordjylland i perioden år 1963 til 1968 i dybeste hemmelighed. Fra bunkeranlægget skulle regeringen og regenten lede det danske rige i tilfælde af en atomtrussel.

I dag er Regan Vest anlægget under ombygning til museum og ombygningen har været en langvarig, kompliceret og teknisk udfordrende proces, som projektkoordinator, Jens Ove Skjærbæk, fra Nordjyske Museer har varetaget.

Han kontaktede AVN Teknik for at finde en løsning på håndtering af dørene, som er 1,2 meter brede og 2,3 meter høje og er placeret i indgangen til bunkeranlægget.

Produktspecialist, Flemming Blauert, fra AVN Teknik A/S vendte hurtigt tilbage med løsningen på denne tungtvejende opgave.

HD-aktuatoren blev monteret på specialfremstillede beslag, med en specialbygget UPS-styring tilkoblet REGAN Vest brandanlægget, udført af firmaet Sinus Installation A/S. HD-aktuatoren er i stand til at håndtere meget kraftige statiske laster og kontrollerer i følge AVN Teknik derfor fint både at igangsætte og nedbremse de store døre. Og samtidigt er HD-aktuatoren i stand til at sikre det nødvendige lukketryk i tilfælde af en brand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062