23948sdkhjf

Værktøjsfabrikken NEK får nye ejere

Værktøjsfabriken NEK Aps i Billund er efter længere tids forberedende arbejde blevet solgt til investorgruppen FPE Group, som har overtaget ejerskabet af NEK 9. august 2021. NEK har siden 1985 været ejet og drevet af Niels Erik Nielsen.

Niels Erik Nielsen har ønsket at overdrage virksomheden og trække sig tilbage. Det har været magtpåliggende for Niels Erik at sælge til en investor, som kan videreføre den positive udvikling som NEK har haft igennem mange år.

- Med FPE har vi fundet det vi ledte efter, da FPE investerer med langsigtet
ejerskab for øje. FPE har med deres tilgang til generationsskifte og qua deres ejerskab i andre selskaber overbevist os om, at de er de rigtige til at videreføre NEK med de stolte traditioner som vi har opbygget igennem årene. 

Niels Erik overdrager nu rollen som administrerende direktør til Jesper Andersen med umiddelbar virkning – dog vil Niels Erik være til rådighed for NEK i en overgangsperiode. Jesper Andersen er samtidig en del af ejerkredsen. Jesper har været tilknyttet NEK siden oktober 2020 som direktionsassistent og generationsskiftet er derfor allerede godt i gang.

Jesper har en baggrund som administrerende direktør igennem 20 år i forskellige produktionsvirksomheder og han ser frem til nu at træde til som direktør. 

- Jeg ser frem til at videreføre NEK med respekt for den udvikling og de resultater
som virksomheden har opnået igennem mange år. Virksomheden står i dag i en meget stærk
position, i et spændende marked hvor behovet for NEKs ydelser er stigende, siger Jesper Andersen.

Christian Dalum fra FPE Group er glad for, at det lykkedes for den nye investering.

- Vi er imponeret over NEKs position i markedet og de stærke kompetencer selskabet har opbygget igennem årene. Vi ser meget frem til at fortsætte den positive udvikling og gøre NEK endnu større, stærkere og bedre i tæt samarbejde med vores medarbejdere og kunder, lyder det fra Christian Dalum i en fælles pressemeddelelse.

NEK er producent af sprøjtestøbe-, thermo-, vakuum-, EPS- og EPP-værktøjer. Selskabet beskæftiger 50 medarbejdere. NEK har løbende foretaget store investeringer og råder i dag over en moderne og avanceret maskinpark. FPE Group er et privatejet investeringsselskab med fokus på at opkøbe og udvikle mindre og mellemstore danske virksomheder med langsigtet ejerskab for øje.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094