23948sdkhjf

Weibel-direktør om ny strategi: Vi kunne have været 5 gange større i dag

- Hvis vi havde haft denne strategi for 40 år siden, da Weibel begyndte at levere til forsvaret, havde vi været 5 gange større i dag.

Sådan lyder det fra Peder. R. Pedersen, administrerende direktør i Weibel.

Han henviser til en ny forsvarsindustriel strategi, som regeringen med forsvarsminister Trine Bramsen og erhvervsminister Simon Kollerup præsenterede fredag formiddag på Weibels fabrik i Allerød.

Om den nye forsvarsindustrielle strategi

Den nye strategi er led i en EU-regel, EU-artikel 346, hvor medlemslande kan støtte op omkring produktion af forsvarsmateriel i deres eget land, og i følge regeringen i Danmark har den regel ikke været udnyttet nok i Danmark. Virksomheder som Weibel har så at sige ikke fået den nødvendige støtte og hjælp, men det skal den nye strategi lave om på, fremgår det i en pressemeddelelse. 

Med den nye forsvarsindustrielle strategi vil regeringen styrke samarbejdet med dansk forsvarsindustri for at skabe bedre betingelser for, at fremtidens sikkerhedspolitiske løsninger udvikles og produceres i Danmark.

Strategien skal både ruste Danmark mod fremtidige trusler og samtidig skabe lokale arbejdspladser. For at udnytte de bedste løsninger fra den civile verden udvider regeringen samarbejdet, så det også gælder til dele af den civile industri og virksomheder, der ikke traditionelt har arbejdet med forsvaret.

Med den nye strategi ønsker regeringen også at styrke samarbejdet med forskningen. Blandt andet om Arktis, på rumområdet og med udvikling af nye grønne energiløsninger.

Den nye plan støtter omkring danske virksomheder, der leverer til forsvaret, så arbejdspladser kan blive i Danmark.

Weibel Scientific producerer radarer til forsvarsindustrien, og glæder direktøren glæder sig over det nye tiltag.

- Det er helt afgørende, at vi som forsvarsindustri får lov til at komme tættere på Forsvaret, så vi fra begyndelsen kan sikre, at de løsninger vi udvikler, matcher forsvarets unikke krav og særlige behov. På den måde kan vi sammen få skabt og udviklet de kapaciteter, forsvaret har brug for, og samtidig skabe det bedste springbræt for, at danske virksomheder kan sælge løsningerne til det globale marked, siger han. 

- En underskov af virksomheder

Strategien har samtidig et målrettet fokus på en række nye teknologiske områder, der skal satses mere på. Det drejer sig blandt andet om rumteknologi, energisektoren, kunstig intelligens og cyberområdet.

- Forsvaret har brug for mange flere kompetencer og for, at de kompetencer udvikles inden for landets grænser. Det er kompetencer, forsvarsvirksomhederne ikke nødvendigvis har i dag. Strategien har derfor også fokus på at få nye virksomheder ind. Det skal være meget nemmere for nye danske virksomheder at etablere forsknings- og udviklingsprojekter og indgå kontrakter med forsvaret, så virksomhederne kan skræddersy og udvikle løsningerne til det danske forsvar, lyder det fra Peder R. Pedersen.

Han fortsætter:

- Strategien har potentiale til at understøtte, at en underskov af nye virksomheder vil opstå i løbet af de næste 5 år. Det har kolossal betydning for den danske forsvarsindustri, det vil accelerere væksten, sikre bredden og en ny forsyningssikkerhed, som vi ikke har haft før, siger Peder. R. Pedersen, administrerende direktør i Weibel.

- Vores hal er bygget til det

 Og Weibel Scientific har allerede skaleret virksomheden til den travlhed, som den nye strategi forhåbentlig fører med sig. 

Virksomheden holder fredag rejsegilde på en ny produktionshal, som efter planen står klar til jul.

- Populært sagt er vores nye produktionshal bygget til den nye strategi. Vi regner med at skulle producere 100 XENTA-radarer om året inden for de næste 5 år, siger Peder R. Pedersen.

XENTA-radaren repræsenterer Weibel Scientifics indtræden på et helt nyt marked til beskyttelse af kritisk infrastruktur mod droneangreb og til brug for luftværnsenheder. Radaren kan detektere selv helt små hobbydroner på flere kilometers afstand. Det giver tid til at reagere og fx undgå, at fly kolliderer med en drone.

- De er yderst relevant for brigadens luftværn og til beskyttelse af fx Flyvestation Skrydstrup og Københavns Lufthavn. Den energivenlige produktionshal er spækket med ny teknologi og designet med henblik på automatiserede workflows, som mangedobler Weibels produktionskapacitet. Samtidig er den så stor, at det er muligt at producere Weibels BMD-radar til missilforsvaret, som den danske regering har lovet NATO i 2014, siger Peder. R. Pedersen, administrerende direktør i Weibel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094