23948sdkhjf

Større møller kræver mere avancerede kraner

Målet hos Seasight Davits er at udvikle markedets bedste kran

VÆKST: Siden Seasight Davits lancerede sin første kran for snart 10 år siden, har offshore vind været igennem en rivende udvikling med møller, der er vokset kraftigt i både MW og højde. Det stiller større krav til løfteudstyret.

- Når møllerne bliver større, bliver de dele, der skal løftes, også større. Og når de dele, der skal løftes, bliver større, så er løftegrejet også nødt til at kunne komme længere ud, for ellers er de ikke i stand til at få fat i et hook on point på for eksempel en generator, som står på spidsen af et skib, forklarer Alex Kristensen, chief commercial officer hos Seasight Davits.

Add-on-kran øger løftekraften

Seasight Davits’ svar på udfordringerne er innovation. I stedet for bare at skalere kranen op, er man gået andre veje.

- Der er vi lidt unikke, fordi vi har udviklet en add-on-kran til vores kran. Normalt er de her offshore-kraner 1 tons kraner, og det har noget at gøre med serviceintervaller, brugercertifikater og sådan nogle ting. Vores add-on-kran kan man tage med CTV’en ud, og så clampe den op, så den kan løfte tre tons. Det gør, at man har en standard 1 tons kran, som man skal vedligeholde, men man har mulighed for at gøre den stærkere til de lidt specielle løft, fortæller Thomas Halkjær Kristensen, der er head of steel hos Hvide Sande Shipyard, Steel and Service.teknisk chef hos Seasight Steel.

Fidusen er, at kraner over 1 tons kræver certifikat at bruge, mens man med en 1 tons kran kan "nøjes" med en almindelig jobinstruktion.

- Så har vi også en anden vigtig ting og det er, at vores kran løfter dobbelt så hurtigt, som stort set alle andre kraner på markedet. Og det er egentlig ret unikt. Vores interne beregninger viser, at hvis du har et skib, der kalder 12 vindmøller på en dag, så kan du faktisk spare op til to timer alene på grund af, at vi løfter med en højere hastighed, forklarer Alex Kristensen.

Simpel installation

Et andet fokuspunkt for Seasight Davits har været at gøre selve installationen af kranen så simpel som overhovedet muligt.

- Vi vil bare fokusere på at gøre den her til den allerbedste kran, og derfor har vi pakket alting ind i kranen. Så der er ikke nogen wires, motor eller elskabe, der skal installeres andre steder. Så når du køber en kran fra os, køber du en kran, du sætter op på dit fundament, bolter fast med 24 bolte og sætter strøm til, og så kører den, siger Alex Kristensen.

- Mange af de andre, der findes på det her marked, skal have sat et elkabinet op inde i vindmølletårnet, og så bruger de tid på at slås med vindmølleproducenten om, hvor det skal sidde, hvor de må trække kablet og så videre. Alt det har vi pakket ind i én løsning. Det gør også, at når vi skal ud og installere sådan en kran på en TP, som står på et værft hos Bladt eller Smulders, så kan vi lave fire om dagen, og vores konkurrenter kan ikke gøre den færdig, før den står ude offshore, for der skal en vindmølle på, for at de kan installere kabinettet, slutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111