23948sdkhjf

Flytning af industrihavn er godkendt

Både Bolig- og Planstyrelsen og Trafikstyrelsen har godkendt Næstved Kommunes planer om at flytte byens industrihavn to kilometer væk fra dens nuværende placering, så den fremover kommer til at ligge ved den lille landsby Stenbæksholm i det sydsjællandske.

Det skriver lokalmediet Sjællandske.

Begge styrelser har over lokalmediet bekræftet, som har fået, at de ingen indvendinger har mod den store havneflytning. Dermed fortsætter arbejdet med havneflytningen.

- Det er gode nyheder. Nu kan arbejdet fortsætte, siger Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) til Sjællandske.

Hvis alt går efter planen, forventes de nye havn at været taget i brug fra midten af 2025. Der er dog stadig nogle brikker der skal falde på plads, før det store havneprojekt kan blive en realitet.

- Først og fremmest mangler vi en dispensation fra strandbeskyttelseslinjen. Den er ikke på plads endnu, siger borgmesteren.

Planerne om havneflytningen blev vedtaget af et enigt byråd den 26. maj. 31 stemte for mens ingen stemte imod projektet af havnen ved Stenbæksholm.

Den nye erhvervshavn får et kajareal på cirka 300 meter og bliver noget mindre og mere kompakt end den nuværende havn, som modsat den nye havn er placeret centralt i den sydsjællandske by.

Det forventes, at prisen for flytningen af havnen vil lande på et sted i størrelsesordenen 70 til 80 mio. kr. Det beløb inkluderer også udgifter til havnens nye indfaldsveje, hvis etablering er en betingelse for, at havneflytningen kan blive en realitet.

Med godkendelsen er der nu åbnet op for det næste skridt i den indledende projektering af havneflytningen: et skitseprojekt og en VVM-anmeldelse, hvorefter der skal udarbejdes en miljøkonsekvensrapport, et kommuneplantillæg og en lokalplan.

I samme omgang bliver planen sendt i offentlig høring, hvor kommunens borgere kan komme med indsigelser eller forslag til projektet, der til sidst skal i EU-udbud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093