23948sdkhjf

Salg af tyske værktøjsmaskiner stiger voldsomt

Efter at være presset voldsomt i knæ under corona-nedlukningen lyder der nu helt andre positive toner fra de tyske producenter af værktøjsmaskiner.

Helt konkret steg indgående ordrer i den tyske værktøjsmaskinindustri i andet kvartal i år med 103 procent i forhold til samme periode året før.

Det oplyser VDW, som er sammenslutningen af tyske værktøjsmaskin-producenter.

Ordrerne kommer fra både tyske og udenlandske kunder. VDW oplyser, at indenlandske ordrer steg med 81 procent, mens de udenlandske ordrer var 114 procent over året før. 

Den positive udvikling er bedre end forventet, lyder det fra VDW i en pressemeddelelse.

- Branchen har opnået betydeligt mere dynamik end oprindeligt antaget og registrerer på trods af nogle leveringsproblemer en stærk stigning i sine ordrer, siger Wilfried Schäfer, adm. direktør for VDW i en pressemeddelelse.

Han peger på, at de meget høje vækstrater naturligvis skal forklares med de svage sammenligningsværdier i Corona-året 2020, men den positive historie stikker dybere end det.

For ordrevolumen er mærkbart genoprettet og ligger ifølge VDW lige nu kun 4 procent under niveauet i 2019 før Corona i 2019.

Og de tyske producenter af værktøjsmaskiner mærker generelt en ophobet efterspørgsel, som udmønter sig i, at kunderne over hele verden investerer.

- Drivkraften er stadig i udlandet. Markedet i Asien er fortsat præget af den store efterspørgsel fra Kina, der tegner sig for to tredjedele af den asiatiske ordremængde. Amerikansk forretning begynder også at komme sig, og der er stigende tegn på, at ordremængden fra USA vil stige, og så er Europa også vågnet mærkbart, siger Wilfried Schäfer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11