23948sdkhjf

19-årige klejnsmed blev 10.000 kr. rigere: Hun er en rollemodel for andre kvinder

19-årige Isabella Rønnow Ankerstjerne fra Fredericia er under uddannelse som klejnsmed, og hun har netop modtaget et legat på 10.000 kr.

Pengene blev uddelt af organisationen Zonta, og målet med organisationens helt nye håndværkerlegat er at støtte og anerkende kvinder, som har valgt et håndværkerfag med et historisk lavt optag af kvinder.

Legatet skal nemlig være til at fremhæve rollemodeller, som kan være med til at inspirere flere kvinder til at søge disse fag, oplyser Zonta. 

Stor forståelse for faget

Det er underviser Per Juhl Kristensen, lærer ved EUC Lillebælt, som har indstillet den unge klejnsmed til Zontas Håndværkerlegat.

Per Juhl Kristensen skriver i sin indstilling: ”Isabella har på kort tid opnået stor forståelse for svejseprocesser og smedeteknikker. Hun fascineres af fremstilling af emner i metal og arbejder med stor præcision og flair for finish. På meget langt på kort tid er hun nået lang, og potentialet er exceptionelt stort.”

På lærepladsen i Dansk Energi Service er de også meget tilfredse med Isabella, og i indstillingen, som lærepladsen også står bag, står at ”Isabella har banet vejen for at også den næste klejnmedelærling i firmaet kan blive en pige.”

Isabellas mål efter endt elevtid er at arbejde som klejsmedesvend og fagligt udvikle sig med svejsecertifikater og andre certifikater som giver spændende muligheder inder for faget. 

Kommenter artiklen (1)

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094