23948sdkhjf

Stærk tro på soldrevne markrobotter: Vi vil nå en omsætning på en milliard

Robotinvestor og millionær Esben Østergaard driver i dag virksomheden Reinvest Robotics, som investerer i nye robotvirksomheder, der vil gøre verden til et bedre sted at være.

Og virksomhedens bedste investering findes i landbruget, mere prævist i virksomheden Farmdroid.

Det siger Esben Østergaard til Agriwatch.

På blot tre år er den danske landbrugsrobotvirksomhed, som blev startet af tre brødre, gået fra at være et lille foretagende i en hal i Sydjylland til at eksportere solcelledrevne markrobotter, skriver Agriwatch.

Robot på solceller

I 2020 landede robotvirksomheden et resultat efter skat på 1,2 mio. kr. Farmdroids robot hedder FD20 og får strøm fra solceller og kører i op til 24 timer. Hvis den løber tør for strøm, fortsætter den driften, så snart solen titter frem igen og så bruger den indviklet GPS-teknologi til automatisk at så plantefrø og roer og dernæst luge ud af ukrudt.

- Her er en kombination af robotteknologi, sensorer og data, som er ekstremt interessant og har masser af potentiale. Meget mere end det, Farmdroid i øjeblikket mærker, konstaterer Esben Østergaard.

Han peger på, at Farmdroid passer ind i Reinvest Robotics’ filosofi. For virksomheden løser flere udfordringer i landbrugsindustrien i forhold til klima, miljø og arbejdskraft.

- En af udfordringerne er omkring sprøjtegift. Der er et evigt kapløb mellem planterne og producenterne om at finde den rigtige gift, og så snart planterne bliver resistente, skal der laves nye, siger han til Agriwatch.

Tro på milliarden

Farmdroid har da også store forventinger om at fortsætte væksten for Farmdroid, der i dag er aktive i 14 lande nemlig Danmark, Sverige, Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien, Spanien, Canada, Østrig, Schweiz, Holland, Letland, Estland og Litauen.

Esben Østergaard har før udtalt, at han forventer, at Farmdroid vil kunne sælge for over 1 mia. kr. Det mener han stadigvæk, om end han ikke vil udtale sig til Agriwatch om tidshorisonten for den milepæl.

- Nu er det heldigt, at de har sorte tal på bundlinjen , og det er så vidt jeg ved den eneste landbrugsrobotvirksomhed i verden, som har formået at give overskud. Hvis de vokser 100 pct. årligt, går

det stærkt, og så går der ikke mange år, før vi er der, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11