23948sdkhjf

Robot-guru: Automation vil revolutionere landbruget

Esben Østergaard er ikke i tvivl om, at landbruget står foran en massiv bølge af automation. Spørgsmålet er, hvor den rammer

Robotter, automation og selvkørende maskiner står på spring til at indtage landbruget, og det er kun et spørgsmål om, hvordan det vil ske.

Det vurderer stifter af Universal Robots og nuværende robotinvestor Esben Østergaard i en artikel i Agriwatch.

- Jeg er overbevist om, at robotteknologi vil få betydning for mange brancher - og landbruget er en af dem, siger han til Agriwatch.

Han peger på, at landbruget under coronapandemien har mærket, at det har været svært at hente arbejdskraft fra udlandet i en tid, hvor der mangler hænder i Danmark. Samtidig giver et ønske om mindre brug af eksempelvis sprøjtegift et øget behov for kontrol og bearbejdning af markerne.

- Selvom man kan argumentere for, at robotter fjerner arbejde, er realiteten, at færre både i Danmark og resten af verden gider lave den slags manuelt arbejde - og udviklingen fortsætter, siger Esben Østergaard til Agriwatch.

Universal Robots-stifteren mener derfor, at forholdene er ideelle for, at robotteknologien kan sprede sig til store dele af landbruget, da der i mange tilfælde er tale om manuelt og repetitivt arbejde.

- Det er den slags, som robotteknologi er specielt god til at arbejde med. For mennesker er som udgangspunkt ret dårlige til det, da vi bliver let distraheret eller ikke kender til rutinerne, forklarer han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079